Diego Maradonan kuoleman ympärillä yhä mysteerin verho – nyt kahdeksalle henkilölle luetaan raskaita syytteitä

Jalkapallon yksi suurmmista pelaajista, argentiinalainen Diego maradona on kuollut 1:53
Jalkapallosuuruus Diego Maradona kuoli 25. marraskuuta 2020.

Jalkapallolegenda Diego Maradonan kuolemasta on nostettu syytteet yhteensä kahdeksalle hoitoalan työntekijälle, Argentiinan media uutisoi. Heitä syytetään huolimattomuudesta johtuneesta kuolemantuottamuksesta.

Napolin ja Argentiinan pelaajalegenda Diego Maradona kuoli marraskuussa 2020 sydämen vajaatoimintaan viikkoja sen jälkeen, kun hänelle oli tehty kiireellinen aivoleikkaus verenpurkauman vuoksi.

Maradona pääsi sairaalasta yhdeksän päivää onnistuneen leikkauksen jälkeen ja oli kotihoidossa lääkärien valvonnassa saadessaan sydänkohtauksen kotonaan Buenos Airesissa 13 päivää kotiutumisensa jälkeen 25. marraskuuta.

Oikeusistuin San Isidrossa Buenos Airesissa hylkäsi syytettyjen pyynnön lieventää syytteitä ja piti voimassa vuosi sitten laaditun syytekirjelmän, jossa syyttäjä kuvaili Maradonaa hoitaneita henkilöitä piittaamattomasta ja tehottomasta työstä.

Asiasta uutisoi Reuters, joka puolestaan siteeraa argentiinalaista TN-kanavaa.

Oikeusprosessi käynnistyy todennäköisesti vasta ensi vuonna. Syytettyjä uhkaa pahimmillaan vankeustuomio aina kahdeksasta vuodesta jopa 25 vuoden mittaiseen rangaistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat