Brasilian presidenttiä vastaan aiotaan nostaa kanne – koronasairas Bolsonaro otti kasvomaskinsa pois toimittajien edessä: "Täyttää rikoksen kriteerit"

Brasiliassa toimittajat ovat haastaneet presidentti Jair Bolsonaron oikeuteen – tämä video paljastaa, miksi! 1:35
Paikalliset toimittajat ovat haastaneet presidentti Jair Bolsonaron oikeuteen – tämä video paljastaa, miksi!

Samalla kun Brasilian koronavirustilanne pahenee, maan presidentti on joutumassa aina vain synkempään valoon, kertoo CNN.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro kertoi tiistaina, että hänelle maanantaina tehty koronavirustesti oli osoittautunut positiiviseksi. 

Hän kertoi sairastumisestaan lehdistötilaisuudessa, jonne myös eri median edustajat olivat kutsuttuina paikalle. Bolsonaro antoi haastatteluja aivan lähietäisyydeltä toimittajien pidellen paljailla käsillään mikrofoneja aivan Brasilian päämiehen nenän alla. 

Kesken lehdistötilaisuuden Bolsonaro riisui kasvoillaan olleen maskin samalla ottaen muutaman askeleen taaksepäin. 

– Menen vähän pois päin, jotta näkisitte kasvoni kokonaan. Voin hyvin, kaikki on hyvin, presidentti saneli lehdistötilaisuudessa. 

Kohahduttaneella lehdistötilaisuudella on ollut ikävät seuraukset: Brasilian toimittajien liitto (ABI) kertoo nostavansa kanteen Bolsonaroa vastaan.

Syyksi kerrotaan se, että koronavirukseen sairastunut presidentti vaaransi toimittajien hengen riisumalla kasvomaskinsa kesken kaiken.

– Tämä maa ei voi katsoa jatkuvaa käytöstä, joka on selvästi vastuutonta ja täyttää rikoksen kriteerit kansanterveyttä vastaan, tiistaina julkaistussa lausunnossa sanotaan CNN:n mukaan.

Bolsonaro ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.  

Katso yllä olevalta videolta tilanne, kun koronavirusta sairastava Jair Bolsonaro kiskaisee maskinsa irti toimittajien edessä!

Presidentin käytös ihmetyttänyt aiemminkin

Hän on kehottanut osavaltioiden kuvernöörejä höllentämään koronarajoituksia, jotka hänen mukaansa vahingoittavat taloutta. Bolsonaro vastikään vesitti määräyksiä, jotka koskivat kasvomaskien käyttöä.

Hän onkin esiintynyt lukuisia kertoja julkisissa tilaisuuksissa ilman minkäänlaista suojaa tai turvaetäisyyttä. Presidentin kerrotaan syöneen myös Donald Trumpin suosimaa malarialääkettä pysyäkseen kunnossa. Malarialääkkeen tehokkuutta koronaviruksen hoitoon ei ole toistaiseksi pystytty todistamaan

Lisäksi presidentti Bolsonaro on ollut korruptioväitteiden keskiössä. 

Brasilian koronavirustilanne on vakava

Brasilian koronavirustilanne on ollut viime aikoina vakava: Brasiliassa on tähän mennessä todettu yli 1,7 miljoonaa varmennettua koronavirustartuntaa.

Asiantuntijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että maan tartuntamäärät ovat todellisuudessa 12–16 kertaa suuremmat, sillä koronatestaus ei ole Brasiliassa kaikkein parhaimmalla tasolla. 

Koronaan liittyviä kuolemia on Brasiliassa liki 68 000, selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston tiedoista. 

Sekä tartuntojen että kuolleiden määrä on toiseksi korkein koko maailmassa. Listan kärjessä on Yhdysvallat

Latinalaista Amerikkaa on pidetty alkukesän aikana eräänlaisena koronaviruksen pesäkkeenä, sillä lukuisissa alueen maissa koronavirustapaukset ovat räjähdysmäisesti kasvaneet lyhyessä ajassa. 

Brasilian presidentti kertoi koronavirustartunnasta TV-lähetyksessä – toimittajat äärimmäisen lähellä tartunnan saanutta Bolsonaroa 1:13
Tämä video sai kohun aikaiseksi: Brasilian presidentti Jair Bolsonaro kertoi sairastavansa koronavirusta toimittajien välittömässä läheisyydessä. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat