Brittinainen harmaantui alle kolmikymppisenä ja lopetti lopulta hiusten värjäämisen – tältä hän näyttää nyt

Braidy harmaantui alle kolmikymppisenä – päätti olla värjäämättä hiuksiaan ilkeistä kommenteista huolimatta 0:48
Tältä Braidyn hiukset ovat muuttuneet huhtikuusta 2023 tähän päivään.

Kahden lapsi äiti Braidy päätti 28-vuotiaana lopettaa hiusten värjäämisen.

Walesin Swanseysta kotoisin oleva Braidy Gibson kertoo, että löysi hiuksistaan ensimmäisen harmaan suortuvan ollessaan vain yhdeksän vuoden ikäinen.

Ensimmäisen kerran hän värjäsi hiuksensa ollessaan 12-vuotias. Hän arvioikin, että on elämänsä aikana tuhlannut tuhansia puntia hiustensa värjäämiseen.

– Äitini harmaantui todella nuorena, eli se on varmaan geneettistä, hän spekuloi.

Harmaantuminen alkoi olla selkeää Braidyn tullessa täysi-ikäiseksi. Tiuhimmillaan hänen oli värjättävä hiuksia kerran kuukaudessa, jotta harmaat eivät näkyisi.

– Joskus minulla ei ollut varaa värjätä hiuksiani. Silloin ihmiset alkoivat nopeasti huomata harmaan juuren. Lopulta tajusin, etten pysy taloudellisesti mukana tyvikasvun vauhdissa, Braidy kertoo.

Välillä Braidyn oli pakko säästää ja hän värjäsi tyvikasvun kotona markettiväreillä. Viime huhtikuussa hän teki päätöksen lopettaa hiustensa värjäämisen ja antaa harmaiden hiusten kasvaa luonnollisesti.

Päätöksessä painoivat niin taloudelliset syyt, mutta myös se, että säännöllinen värjääminen vaurioitti Braidyn hiusten kuntoa.

Ennen päätöstään hän kävi kampaajalla värjäyttämässä harmaat juurensa kuuden viikon välein. Jokainen värjäyskerta maksoi ainakin satasen.

Voit katsoa yllä olevalta videolta, miltä Braidyn hiukset tällä hetkellä näyttävät.

Seuraaja tarjoutui maksamaan Braidyn kampaajan

Päätöksensä jälkeen Braidy on aktiivisesti pyrkinyt julkaisemaan positiivista sisältöä sosiaaliseen mediaan harmaista hiuksistaan. Hänen tarkoituksenaan on voimaannuttaa ja rohkaista muitakin hyväksymään jokaisen oma luonnollinen hiusten väri.

– Naisille on niin paljon paineita. Jos mies harmaantuu, ei sitä nähdä ongelmalliseksi, mutta naisena tilanne on erilainen, hän huomauttaa.

Yllättäen ilkeitä kommentteja kirjoittavat trollit ovat ottaneet Braidyn kiusankohteekseen Eräät ilkeimmät ovat jopa luvanneet maksaa Braidylle kampaajan, jotta tämä pääsisi värjäämään harmaan tyvikasvun piiloon.

– Hei kulta ei, minä maksan kampaajasi, jos se on siitä kiinni, eräs seuraaja esimerkiksi kirjoitti Braidylle.

– Kommenteissa ei ole mitään järkeä. Ihmiset ovat valmiita maksamaan tuntemattoman hiustenvärjäyksen. Miksi heitä kiinnostaa niin paljon? Se on vain tukkaa, Braidy kommentoi saamiaan ikäviä viestejä.

Trollien mukaan harmaat vanhentavat alle kolmekymppistä Braidya ainakin 20 vuodella.

– Minusta se on törkeä väite. Eivät hiukseni vanhenna minua. Eräs kommentoija väitti, että näytän 48-vuotiaalta, hän kertoo.

Negatiivisten kommenttien tarkoitus on ehkä ollut hiljentää ja häpäistä Braidya jakamasta sisältöä harmaantuvista hiuksistaan, mutta toisin kävi. Braidy aikoo jatkossa entistä aktiivisemmin rohkaista muitakin hyväksymään harmaantumisen osana elämää.

– Haluan rohkaista ja inspiroida muita ihmisiä hyväksymään harmaantumisen, hän kertoo.

Parin vuoden sisällä täysin harmaat hiukset

Braidy arvioi, että vuoden tai parin sisällä hän on saanut kasvatettua hiusvärin pois latvoista ja on täysin luonnonharmaa. Se ei kuitenkaan enää pelota häntä.

– Olen aina ollut kokeilunhaluinen hiusteni kanssa. Olen kokeillut kaikenlaisia värejä vuosien saatossa, hän kertoo.

Braidyn kumppani ja lasten isä on sujut Braidyn harmaiden kanssa.

– Hän on kalju, enkä minä arvostele häntä sen perusteella. Haluan uskoa, ettei hän samaan tapaan arvostele minua harmaantumiseni takia, Braidy toteaa.

Negatiivisten ja parjaavien sosiaalisen median kommenttien lisäksi Braidy on saanut myös häntä ylistäviä kommentteja.

– Ihmisten on keskityttävä omaan elämään. Hiuksesi näyttävät upeilta ja ne sopivat sinulle. Se on täysin uniikki tyyli, toteaa eräs.

– Mielestäni näytät kauniilta. Ihmisethän maksavat siitäkin, että heidän hiuksensa värjätään harmaiksi, huomautti toinen.

Lähteet: Kennedy News/Reuters ja @braidygibson/TikTok

Lue myös:

    Uusimmat