Bo Kaspers Orkesterin laulaja paljastaa MTV Uutisille yhtyeen suosion salaisuuden: "Emme ole kauhean macho bändi"

Bo Kasper Sundström viihtyy Suomessa.

Ruotsalainen popjazzyhtye Bo Kaspers Orkester vierailee ahkerasti Suomessa. Lauantaina yhtye nähdään Hangon kasinolla.

Yhtyeen laulaja Bo Kasper Sundström kertoo MTV Uutisille, että keikalla kuullaan vanhojen hittien lisäksi kappaleita yhtyeen uudelta, vielä julkaisemattomalta albumilta.

– Uusi levy on todellinen soul-albumi, joten kappaleita on kiva soittaa livenä.

Hanko on Sundströmille tuttu kaupunki, sillä hän lomaili siellä viime kesänä. Hän kertoo, että yhtye viihtyy Suomessa hyvin.

– Tykkäämme Suomesta paljon, se on kaunis maa.

Sundströmin paras muisto Suomesta on esiintyminen Pori Jazz -festivaaleilla vuonna 2002. Hän muistelee, että festivaalipäivänä oli 27 astetta lämmintä ja katsomassa oli 30 000 ihmistä.

– Se oli yksi hauskimmista keikoista ikinä, ja näytimme niin nuorilta ja komeilta. Se oli kauan sitten, Sundström nauraa.

"Pysymme yhdessä"

Vuonna 1991 perustettu Bo Kaspers Orkester on soittanut yhdessä jo lähes 30 vuotta. Yhtyeeseen kuuluvat laulaja-kitaristi Sundströmin lisäksi basisti Michael Malmgren,
rumpali Fredrik Dahl sekä kosketinsoittaja Mats Schubert.

Sundströmin mukaan salaisuus yhtyeen pitkään uraan on, että soittajat viihtyvät yhdessä ja musiikkia on hauska soittaa.

– Pysymme yhdessä, ja jaamme rahat ja tunnustukset. On tärkeää, että musiikki on hauskaa ja sen soittamisesta nauttii. Meidän bändissämme on maailman hauskinta soittaa.

Kun aikaa vietetään tiiviisti yhdessä, riidoilta ei voi välttyä. Sundströmin mukaan yhtye on kuin perhe, joka pysyy yhdessä satunnaisista kinasteluista huolimatta.

Kiertue-elämä ei Sundströmin mukaan ole suuresti muuttunut vuosien varrella. Musiikin siirryttyä striimauspalveluihin keikkoja on alettu tehdä enemmän, sillä levymyynnillä ei enää tienaa entiseen tapaan. Sundström toteaa, että livemusiikkia voi kuitenkin kokea vain konserteissa.

– Se on uniikki asia.

Sundströmin mukaan keikkailu on helpompaa nyt, kun lapset ovat jo aikuisia. Enää ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa siitä, että lähtee perheen luota.

– Lapset ovat ylpeitä keikkailevasta isästä, hän kertoo.

Sundström kertoo, että vaikka myös miehet ovat löytäneet Bo Kaspers Orkesterin keikoille, yhtye on erityisesti naisten suosiossa. 

– Se johtuu varmaan lyriikoista. Emme ole kauhean macho bändi, hän nauraa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja