BMW:ltä odotetaan itsestään ajavaa autoa jo tänä vuonna

Autonvalmistajat kehittävät usein rinnan uusia teknisiä ratkaisuja ja kilpailevat siitä kuka tuo uutuudet ensimmäisenä markkinoille. Autonomista ajamista ovat tutkineet näkyvimmin suuret saksalaiset Daimler, BMW, Volkswagen Group sekä Volvo ja Google.

Saksalaisista valmistajista BMW ilmoitti viime vuoden loppupuolella ryhtyneensä yhteistyöhön kiinalaisen hakukonejätti Baidun kanssa autonomiseen ajamiseen liittyen. Jenkkijulkaisu The Verge uutisoi hiljattain Baidun varatoimitusjohtajan sanoneen, että heidän yhtiö julkaisee uuden itsestään ajavan auton ennen tämän vuoden loppua. Luonnollisesti tämä uutinen kohdistaa mielenkiinnon myös BMW:tä kohtaan.

BMW on kehittänyt itse automatisoituja ajoneuvoja vuodesta 2009 lähtien. TrackTrainer-nimisessä projektissa demonstroitiin ilman kuljettajaa ajamista moottoriradoille. Tieliikennettä ajatellen suunnittelu on ollut turvallisuuslähtöistä. Baidu-yhteistyön myötä BMW suuntaan kiinalaisille teille, jotka tarjoavat monipuolisen testausympäristön ja massiiviset liikennemäärät.

Baidun tavoitteet eivät ole The Vergen mukaan yhtä korkealla kuin Googlella, joka suunnittelee täysin autonomisesti ajavaa autoa. Baidu keskittyy toistaiseksi enemmän kuljettajan avustamiseen kuin sen syrjäyttämiseen. Mukana tässä on myös suomalaisosaamista, sillä Baidu sijoitti viime vuoden loppupuolella 7,6 miljoonaa euroa Oulun yliopistosta lähtöisin olevaan sisätilapaikannusta kehittävään IndoorAtlakseen.

Lue myös:

    Uusimmat