Bloggaaja haastoi entisen työnantajansa Jungle Juice Barin oikeuteen "yllätyspotkuista" – perui nyt kanteensa: "Ei riittäviä perusteita väitteille"

Porilainen Salla haastoi ex-työnantajansa oikeuteen 0:42
Porilainen bloggaaja kertoi marraskuussa haastaneensa työnantajansa oikeuteen väärin perustein tehdystä irtisanomisesta. Jungle Juice Bar kiisti toimineensa väärin.

Porilainen bloggaaja Sanna Jokinen haastoi entisen työnantajansa Jungle Juice Barin oikeuteen, koska koki tulleensa irtisanotuksi väärin perustein. Smoothiebaariketju kertoo nyt voittaneensa riidan.

Marraskuussa Jokinen kertoi pitämässään blogissa, että hänen työnantajanaan ollut Jungle Juice Bar -ketju olisi purkanut asiattomasti hänen koeajalla olleen työsopimuksensa.

Jokinen väitti "yllätyspotkujen" olleen seurausta muun muassa siitä, että hän lähti töistä neljä minuuttia etuajassa. Bloggaaja koki, ettei saanut riittävästi tietoa työsuhteen päättymisen syistä.

Jungle Juice Barin toimitusjohtaja sanoo nyt, että asia on käsitelty oikeudessa heidän edukseen.

– Jutun julkisuuteen nostanut entinen työntekijämme on vetänyt kanteensa pois oikeudesta ja luopunut vaatimuksistaan. Kanteen peruuttaminen merkitsee sitä, että asianosainen on hävinnyt asian sillä riittäviä perusteita väitteille ei ollut, kertoo Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Noora Fagerström tiedotteessa.

KL: Tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut maksettavaksi

Kauppalehti kertoo, että Helsingin käräjäoikeuden mukaan Jokisen on maksettava Jungle Juice Barille yli 6100 euroa oikeudenkäyntikuluja viivästyskorkoineen.

Fagerströmin mukaan jutun keräämä julkisuus sai aikaan sen, että ketjua syytettiin kikkailusta, jossa koeajalla olevia työntekijöitä irtisanottaisiin ennen vakinaistamista.

Koeaikana työskenteleviltä Jungle Juice Bar on purkanut työsopimuksen noin 4,5 tapauksessa sadasta, toimitusjohtaja sanoo tiedotteessa. Hän kiisti niin sanotun "koeaikakikkailun" harjoittamisen MTV Uutisille jo marraskuussa.

– Jokisen koeaika oli noin puolivälissä. Tässä ei ole missään nimessä kysymys rahasta. Kun hän lähti, tilalle palkattiin henkilö, jolla on viiden vuoden kokemus alalta ja siksi myös huomattavasti isompi palkka, kertoi Fagerström marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat