Mainos

Salla sai yllätyspotkut smoothiebaarista ja haastoi yrityksen oikeuteen – työnantajan perustelut saivat otsasuonen sykkimään: "Olivat kaikki täysin tuulesta temmattuja"

0:42

Porilainen Salla Jokinen haastoi Jungle Juice Bar -ketjun oikeuteen. Hänestä työsuhteen purkamiseen ei ollut päteviä perusteita.

Salla Jokinen on haastanut Jungle Juice Bar -ketjun oikeuteen. Jokinen väittää Focus On Favorites blogissaan, että ketju irtisanoi hänet aiemmin tänä vuonna perusteettomasti. Hän kommentoi saaneensa yhteydenottoja ympäri Suomen henkilöiltä, jotka jakavat hänen kokemuksensa.

Jokinen ehti työskennellä vain kaksi kuukautta harjoittelijan palkalla ennen työsuhteen päättymistä. Hänen palkkansa olisi noussut seuraavassa kuussa 20 prosentilla. Jokinen epäileekin, että hänet sekä aiempi työntekijä irtisanottiin säästösyistä.

– Arvailtiin toisinaan muiden työntekijöiden kanssa, että kukahan saa seuraavaksi kengänkuvan takamukseensa, Jokinen kirjoittaa blogissaan.

Työnantaja: Työsuhde purettiin koeajalla

Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Noora Fagerström kertoo, että Jokisen ja mainitun työntekijän työsuhteet purettiin koeajalla. Hän sanoo, että kyseessä oli harmillinen yhteensattuma.

Fagerström kiistää, että ketjussa vaihdettaisiin henkilökuntaa tiuhaan tahtiin halvan työvoiman toivossa.

– Jokisen koeaika oli noin puolivälissä. Tässä ei ole missään nimessä kysymys rahasta. Kun hän lähti, tilalle palkattiin henkilö, jolla on viiden vuoden kokemus alalta ja siksi myös huomattavasti isompi palkka, kertoo Fagerström.

Pyysi selitystä potkuihin useita kertoja

– Syyt olivat kaikki täysin tuulesta temmattuja, eikä niille ollut mitään näyttöä, Jokinen kirjoittaa saamistaan perusteluista.

Jokisen mukaan yksi syy työsuhteen päättymiseen oli tilanne, jonka aikana hän poistui työpaikalta neljä minuuttia etuajassa. Hän kirjoittaa, että oli lähtenyt etuajassa käydäkseen varastolla. Samalla Jokinen soitti työpuhelun.

– Esimieheni pyysi soittamaan työasioiden tiimoilta. Varastolla aloitin puhelun ja lopetin vasta kotimatkalla. Tein siis ylitöitä, Jokinen kirjoittaa.

Jokinen väittää, ettei saanut riittävästi tietoa työsuhteen päättymisen syistä. Fagerström ei lähde kommentoimaan perusteita yksittäisen tapauksen taustalla. Hän kuitenkin korostaa, että Jokista on kuultu ja hänen kanssaan on keskusteltu useampaan otteeseen ennen päätöstä.

– Sen voin sanoa, että asia ei ole ihan niin mustavalkoinen. Hän antaa syyksi tämän yhden esimerkin, mutta taustalla on muitakin tekijöitä. Kaikki eivät sovellu kaikkiin työpaikkoihin, Fagerström toteaa.

Asiaa käsitellään syksyllä käräjäoikeudessa

Jungle Juice Bar on hylännyt Jokisen asianajajan laatiman sovintoehdotuksen sekä käräjäoikeudessa tehdyn sovintoehdotuksen. Syyksi Fagerström kertoo, että osapuolten näkemykset tapahtumien todellisesta luonteesta ovat liian kaukana toisistaan.

– Jungle Juice Bar vastasi käräjäoikeudelle. Vastaus oli täynnä todella räikeitä valheita ja vaade, että koko haastehakemus hylätään. Näin ei luonnollisestikaan käynyt, vaan asiaa puidaan Helsingin käräjäoikeudessa ensi syksynä, Jokinen kirjoittaa.

– Emme halua lähteä siihen, että sanoisimme olevamme väärässä ja tekisimme sovinnon, koska emme ole tehneet mitään väärää, Fagerström toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja