Bernerin puheet häiritsevät autokauppaa – hallitukselta toivotaan pikaisia päätöksiä

Minkälaisia vaikutuksia autoveron poistamisella olisi autokauppaan? 6:20

Liikenne- ja viestintäministeriö on ministeri Anne Bernerin (kesk) johdolla ehdottanut autoveron poistamista osana liikenneväylien yhtiöittämissuunnitelmia. Autoala toivoo, että hallitus tekee päätöksen suuntaan tai toiseen mahdollisimman nopeasti.

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio vieraili perjantaina Huomenta Suomessa kertomassa, minkälaisia vaikutuksia autoveron poistamisella voisi autokauppaan olla.

– Ei ole salaisuus, että autoalan yksi päätavoitteista on ollut jo kymmeniä vuosia autoveron poistaminen, Kallio kertoo.

Kallion mukaan autoveron poistamisesta ja uusien autojen hinnan alenemisesta seuraisi monia hyviä asioita. Hän esimerkiksi pitää sitä ainoana keinona päästä päästötavoitteisiin vuoteen 2030 mennessä.

– Uudet autot ovat myös merkittävästi turvallisempia kuin esimerkiksi 10–15 vuotta vanhat autot, hän perustelee.

Kallio toivoo hallitukselta nyt pikaisia päätöksiä suuntaan tai toiseen, jotta autokauppaan kohdistuva markkinahäiriö pysyisi mahdollisimman lyhytkestoisena.

– Kun asiakkailla on epätietoisuutta siitä, kannattaako autoa hankkia nyt, niin tottakai myös kauppias ja maahantuoja joutuvat reagoimaan aiheeseen.

Katso koko haastattelu pääkuvan videolta.

***

Ei ihan normipysäköinti: 7 minuuttia ja 18 yritystä 3:28


Lue myös:

    Uusimmat