Berliiniin lasten kanssa? Kokeile näitä kolmea kohdetta!

Jos olet viemässä lapsesi tai lapsenlapsesi kaupunkilomalle Berliiniin vaikka syyslomalla, kannattaa nämä vierailemisen arvoiset paikat painaa mieleen.

Tropical Island (60 km Berliinistä etelään)

Lapset ovat monesti hulluina vesipuistoihin, ja vesipetojen kannattaakin ehdottomasti suunnata Tropical Islandiin, joka on laajuudeltaan 10 000 neliömetrin trooppinen paratiisi. Vesipuistossa on muun muassa laguuni hiekkarantoineen, ulkoallasalue, suuri sauna-alue (lisämaksusta) ja vesiliukumäkiä (monissa alaikäraja 7 vuotta).

Ravintotarjonta on suhteellisen monipuolinen. Hinnat ovat myös ihan kohtuullisia: esimerkiksi lounas noin 10 euroa, jogurttijäätelöannos vapaavalintaisilla täytteillä noin 3 euroa.

Tropical Islandissa on myös mahdollista yöpyä teltta- tai huonemajoituksessa. Tällöin uimaan pääsee halutessaan yhteen asti aamuyöllä, ja paikassa on myös monenlaista iltaohjelmaa.

Vierailuun kannattaa joka tapauksessa varata aivan minimissään neljä tuntia, sillä nähtävää on niin paljon, että jo pelkkä alueen hahmottaminen vie oman aikansa. Erilaisten uima-alueiden lisäksi puistossa on oikeista kasveista koostuvat trooppinen sademetsä sekä lasten sisäleikkialue.

Saunaosastosta (erillismaksu) on hyvä huomioida paikallinen erikoisuus: estottomasti ilkosillaan ympäriinsä kulkevat saksalaiset. Saunaosasto pitää sisällään useita pieniä erityyppisiä saunoja, joissa kaikissa on suomalaisille tuttu uimapukukielto. Tämä koskee myös saunaosaston porealtaita. Kaikenikäiset lapset saavat vierailla saunaosastolla vanhempien seurassa.

Tropical Island sijaitsee 60 kilometriä Berliinistä etelään. Sillä on suuri, maksuton paikoitusalue, ja paikalle pääsee myös junalla Berliinistä (asemalta maksuton bussikuljetus).

Legoland Discovery Centre

Legoland Discovery Centreä ei kannata sekoittaa tai verrata Tanskan Billundin oikeaan Legolandiin. Parempi vertailukohde on lähinnä kotimainen sisäleikkipuistoketju. Paikka kannattaa kuitenkin pitää mielessä, jos Berliinin vierailun aikana sattuu esimerkiksi huono sää.

Liput kannattaa ehdottomasti hankkia etukäteen, sillä paikan päältä ostettuna (18,50 euroa/henkilö) ne eivät ole aivan hintansa arvoisia. Netistä sen sijaan esimerkiksi ennen klo 13 saapuva aikuinen-lapsi-pari saa lippunsa yhteensä noin 12 euron hintaan.

Paikka toimii parhaiten alle kouluikäisille lapsille, sillä siellä on ainoastaan kaksi ”huvipuistolaitetta”. Tosin pimeässä kulkeva juna lohikäärmeineen saattaa jännittää pienimpiä melkoisesti. Muutoin tarjolla on rakentelua ja kiipeilyä sekä Legoista koottu ”mini-Berliini”. Vanhemmille lapsille puuhaa ja haastetta tuskin riittää – ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Täällä vierailuajaksi riittääkin hyvin yksi–kaksi tuntia.

Berliinin eläintarha

Jos aiot käydä kerran vuodessa eläintarhassa, Berliini on siihen hyvä vaihtoehto. Eläintarhassa pääsee näkemään muun muassa kirahveja, norsuja, pingviinejä, virtahepoja ja jääkarhuja.

Hämärästi valaistu ”yöeläintalo” on yksi lasten suosikkikohteista – ja samassa talossa voi hyvällä tuurilla nähdä myös loikoilevia kissaeläimiä. Toinen ehdoton pysähdyspaikka lapsiperheille on ”kotieläinpiha”, jossa eläimiä pääsee taputtelemaan ja niille voi ostaa pellettejä ruokinta-automaatista 20 sentin kolikolla (vinkki: varaa pieni muovipussi mukaan, niin pellettejä on helpompi kuljettaa paikasta toiseen).

Berliinin eläintarha on kokonaisuudessaan niin suuri, että vierailuun on syytä varata useampi tunti. Parissa tunnissa ei ehdi nähdä kuin murto-osan, ja silloinkin saa pitää jo todella kiirettä. Erityistapahtumista, kuten norsujen kylpyhetkistä tai eläinten ruokinnoista, kannattaa ottaa etukäteen selvää eläintarhan nettisivuilta.

Jos et halua ruokailla itse eläintarhassa, heti sen ulkopuolelta löytyy useampikin eri tyylinen pikaruokapaikka, jossa nälkäiset vatsat saa täyteen nopeasti ja edullisesti.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja