Bellan, 9, koulukaverilla ei ollut varaa järjestää synttärijuhlia – keksi "synttärilaatikon" apua tarvitseville

4:05
Milja on työkseen juhlien prinsessa.

9-vuotias yhdysvaltalaistyttö Bella on jo kahden vuoden ajan kasannut synttärilaatikoita niille koulunsa oppilaille, joilla ei ole varaa järjestää syntymäpäiväkekkereitä.

9-vuotias Bella Smith tekee synttärilaatikoita niille luokkalaisille, joilla ei ole varaa ostaa tarvikkeita juhliin. Tytön äiti Marlana Evans kertoi projektista amerikkalaisessa Good Morning America -televisio-ohjelmassa.

Päätti auttaa muita

Kolmannella luokalla kentuckylaisessa Wyan-Pine Grove Elementary School -alakoulussa oleva tyttö keksi idean kaksi vuotta sitten, kun luokkatoveri oli kertonut, että hänen perheellään ei ollut varaa järjestää hänelle juhlia.

– Hänen koulunsa sijaitsee alueella, jossa 80 prosenttia ihmisistä on köyhiä. Niinpä meillä on monia oppilaita, joilla on vaikeuksia, kertoo hänen äitinsä, joka työskentelee opettajana Bellan koulussa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Marlana kertoo, että koulussa on kerho, joka lähettää apua sitä tarvitseville. Bella laittaa synttärilaatikkoihin kakkuainekset, ilmapallot, sokerikuorrutteet ja nonparellit. Laatikot pistetään jakoon koulun Family Resource Center -keskuksen kautta.

Bella saa tarvikkeet lahjoituksina yhteisön jäseniltä. Tytön oma syntymäpäivä oli 26. maaliskuuta, ja lahjojen sijaan hän pyysi tarvikkeita synttärilaatikkoja varten.

– Olen erittäin ylpeä hänestä. Hän on hyvä tyttö, jolla on suuri sydän, Marlana kertoo.

Tänä vuonna tyttö on lähettänyt matkaan jo 65 synttärilaatikkoa. Lisää on tulossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja