Bayern München kammovireessä, hurja tilasto kertoo kaiken oleellisen: Simo Valakarilta hengästyttävä analyysi

2:49
C Moren asiantuntija Simo Valakari ennakoi Super cupin ottelua keskiviikon Tulosruudussa.

Bayern München ei ole hävinnyt yhtään kilpailullista jalkapallo-ottelua sitten viime joulukuun 7. päivän ja Bundesliiga-kautensakin se käynnisti juuri sokeeraavalla tavalla. C Moren asiantuntija Simo Valakari avaa seikkaperäisesti, miksi Sevillan tänään torstaina Uefan Super Cupissa kohtaava saksalaisjätti liitää.

MAINOS

Super Cupin finaali C Morella ja Subilla!

Bayern München – Sevilla torstaina
klo 21.55

Ottelua ja klo 21.30 alkavaa jalkapallostudiota voi seurata Subilla,
C More Sport 1:llä ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Mestarien liigan viime kaudella voittanut Bayern murjoi viikonloppuna Bundesliiga-kauden avauksessaan Schalken 8–0Hans-Dieter Flickin valmentama saksalaisseura on pelannut nyt peräti 31 ottelua putkeen ilman tappioita. 

– (Bayern) on hurjassa iskussa. Bayernin peli on kokonaisvaltaisesti niin hyvällä tasolla – hyökkääminen, puolustaminen, tilanteenvaihdot… Jos vastustaja vetäytyy omaa maalia matalalla blokilla puolustamaan, Bayern pystyy murtautumaan monipuolisilla kombinaatioilla. On laitamurtautumisia, on keskityksiä, on kaukolaukauksia, Valakari aloittaa ja jatkaa hengästyttävää analyysiään.

– Jos vastustaja lähtee prässäämään korkealta, Bayernin pelinrakentelu on niin hyvin organisoitu, että pelaajat pääsevät kyllä sieltä pois. Ja sitten on yleensä selustassa tilalla, mihin juostaan.

Valakari haluaa erillishuomiota myös Bayernin puolustamiselle.

– Paljon puhutaan Bayernin hyökkäämisestä – on paljon maaleja ja kaikkea – mutta se puolustuspelaaminen on tosi hyvässä kuosissa. (Bayern) haluaa prässätä korkealta, se voittaa palloa hyvin ja kenttätasapaino säilyy koko ajan.

– Kokonaisvaltaisesti joka pelin osa-alue on niin hyvässä tikissä, että sitten tulee tuollaisia tuloksia, Valakari kiteyttää.

Bayernin illan vastustaja, Eurooppa-liigan voittanut Sevillakin on mellestänyt tänä kalenterivuonna vahvasti: espanjalaisjoukkue on viimeksi hävinnyt 9. helmikuuta, 21 ottelua sitten. Sen kilpailullinen kausi ei ole vielä käynnistynyt.

– Molemmat lopettivat viime kauden – josta ei ole pitkä aika – fantastisesti ja nostivat pokaalia. Totta kai Bayern on pelannut yhden kilpailullisen pelin ja tietää, että hyvä vire jatkuu. Sevillalla on ehkä vähän enemmän kysymysmerkkejä: jatkuuko se hyvä vire? Valakari puntaroi.

– Minä toivon, että Sevilla lähtee haastamaan Bayernia omalla pelaamisella, joka on intensiivistä korkean prässitason pelaamista. Se perustuu pallonhallintaan, ja riskitasot ovat korkeat. He lähtevät haastamaan Bayernia, ei ole mitään hävittävää.

Entä korona?

Super cup -ottelu pelataan Unkarin pääkaupungissa Budapestissä. Pelkoa etukäteen on herättänyt Euroopan jalkapalloliiton Uefan linjaus päästää peliin 20 000 katsojaa, kun koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Unkarissa räjähdysmäisesti viime viikkoina.

– Iso päätös Uefalta. Varmasti joka paikassa tarkkaillaan ja seurataan, mitkä ovat ottelun seuraamukset. Totta kai me jokainen haluamme fanit takaisin katsomoon. Jalkapallo kaipaa faneja. Fanit haluavat nähdä näitä pelejä. Toisaalta jalkapallo ei ole mitenkään erillinen linnake muusta yhteiskunnasta.

– Täytyy olla tosi varovaisia ja kantaa se vastuu, että joskus saataisiin kaikki fanit katsomoon pysyvästi, Valakari summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja