Ballerina käytti tiukkoja nutturoita vuosien ajan – kuvat kaameasta lopputuloksesta

Ammattitanssija haluaa omalla esimerkillään varoittaa ihmisiä asiasta, joka sai hänen oman hiusrajansa vetäytymään jo 13-vuotiaana.

Diva Holland on Englannissa asuva entinen ammattitanssija, joka on tanssinut aktiivisesti jo kolmevuotiaasta saakka. Balettia harrastaneen tytön hiukset vedettiin päivittäin tiukalle kampaukselle, mikä toi hyvinkin pian mukanaan vakavia hiusongelmia. 

Tiukka kampaus aiheutti nuorelle tytölle runsasta hiustenlähtöä ja hiusrajan vetäytymistä, joiden seurauksena Holland joutui myös koulukiusatuksi.

– Minua kiusattiin hiusrajani takia ala-asteella ja sen jälkeen yläasteella, mutta todella vakavaksi se meni ollessani 13-vuotias. Siitä lähtien olen ollut vaivaantunut ja yrittänyt tehdä kaikkeni piilottaakseni alueen, Holland kertoo ja lisää erään pojan haukkuneen hänen otsaansa jalkapallokentän kokoiseksi.

Kiusaamisen seuraukset kulkivat hänen mukanaan aikuisikään saakka, ja tavatessaan nykyisin puolisonsa, hän ei antanut miehen nähdä hiuksiaan puoleen vuoteen.

Hiustensiirto palautti hiukset entiselleen

Muutama vuosi sitten baletin jättänyt nainen on nykyisin äiti kahdelle lapselle; 2-vuotiaalle pojalle ja puolen vuoden ikäiselle tytölle. Ensimmäisen raskauden jälkeen naisen hiustenlähtö lisääntyi entisestään, ja nainen päätti turvautua lääketieteen apuun.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lokakuussa 2015 naiselle tehtiin hiustensiirto ja hänen vaurioituneelle otsa-alueelleen istutettiin hiuksia. Operaatio onnistui hyvin, ja nyt vuoden jälkeen entisiä vaurioita ei enää edes huomaa.  

Holland kertoo jakaneensa tarinansa, sillä hänen mielestään naisten hiustenlähtö on tabu, josta puhutaan liian vähän.

– Se voi tapahtua kenelle tahansa ja siinä ei ole mitään hävettävää, Holland kertoo.

Dermatologi Sejal Shah kertoo, että ihmiset eivät aina huomaa tiukkojen kampausten aiheuttamaa hiustenlähtöä, sillä kampaus irrottaa hiukset lempeästi. Hän kehottaakin pitämään hiuksia avoimina aina kuin mahdollista.

Tämä näyttävä kampaus ei kiristä päätä. Katso videolta ohje helpon vesiputousletin tekoon. 

2:00

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja