Avolavat laitettiin paremmuusjärjestykseen – voitto meni puoli vuosisataa vanhalle legendalle

Ford esitteli sähköisen F-150 Lightning -avolavan 4:29
Myös avolavamallit sähköistyvät vauhdilla. Tällä videolla esittelyssä Fordin F-150 Lightning.

Palkinto meni vuodesta 1968 markkinoilla olleelle legendalle.

Toyota Hilux on voittanut International Pick-up Award -palkinnon. Hilux saa kantaa titteliä vuodet 2022 ja 2023, sillä paras avolava-auto valitaan kahden vuoden välein.

Tuomaristo piti Hiluxin uudesta voimalinjasta, hyvästä käsiteltävyydestä, laadusta sekä auton luotettavuudesta ja kestävyydestä. Myös auton monikäyttöisyys sekä vapaa-ajassa että työkäytössä miellytti kisan tuomareita.

Voitto julkistettiin Solutrans 2021 -näyttelyssä Ranskan Lyonissa.

– Vuodesta 2009 lähtien järjestetty International Pick-up Award on annettu parhaalle tonniluokan pick-up -autolle, kertoo Jarlath Sweeney, kansainvälisen Vuoden pakettiauto -kilpailun tuomariston puheenjohtaja tiedotteessa.

– Pick-upit ovat todellisia monikäyttöautoja, joita myydään ympäri maailmaa. Niin autot kuin markkinat kehittyvät, ja se näkyy monien merkkien panostuksessa suorituskykyyn, turvallisuuteen ja mukavuuteen.

Ensimmäisen sukupolven Toyota Hilux julkistettiin maaliskuussa 1968 Japanissa. Uutuus esiteltiin vuotta myöhemmin Euroopassa ja on siitä lähtien ollut yksi Toyotan menestyneimmistä malleista.

Hiluxia valmistetaan nykyään kuudessa eri maassa, ja sitä myydään 180 maassa. Hiluxeja on valmistettu vuosien mittaan jo 18 miljoonaa kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat