Pääkaupunkiseudun rajoituksia jatketaan tämän kuun loppuun – lasten ja nuorten harrastustoimintaa pohditaan erikseen ensi viikolla uudestaan

Vasta riittävä määrä rokotettuja katkaisee koronaviruksen leviämisen 1:38
Vasta riittävä määrä rokotettuja katkaisee koronaviruksen leviämisen.

Pääkaupunkiseudun koronarajoituksia jatketaan tammikuun loppuun saakka 

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut, että voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan tammikuun loppuun asti. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia voidaan tarvittaessa jatkaa myös uuden määräajan jälkeen.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan sekä abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen liittyviä rajoituksia arvioidaan kuitenkin uudestaan koordinaatioryhmän kokouksessa ensi viikon torstaina.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Koordinaatioryhmä kertoi päätöksistä iltapäivällä. Tilaisuudessa oliva paikalla Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vantaan sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö, HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sekä THL:n yksikönpäällikkö Taneli Puumalainen.

Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Helsingin kaupunki kertoo voimassa olevista koronarajoituksista sivuillaan.

Tiedotustilaisuuden hetki hetkeltä -seuranta

13.28 Vapaavuori päättää tilaisuuden ja toivottaa parempaa alkanutta vuotta.

13.27 Puumalainen: Uusi virusmutaatio leviää aiempaa herkemmin kaikissa ikäryhmissä. Ei leviä erityisen herkästi nimenomaan lasten kohdalla.

13.25: Puumalainen: Täytyy valmistautua siihen, että kaikkia lentomatkustajia testattaisiin. Matkustajamäärät kuitenkin suhteessa isoja verrattuna testauskapasiteettiin.

13.18. Vapaavuori: Nykyisiä rajoituksia jatketaan kolmella viikolla. Ensi viikolla ryhmä pohtii, voisivatko abiturientit päästä lähiopetukseen valmistautumaan yo-kirjoituksiin ja voidaanko lasten ja nuorten harrastustoimintaa asteittain avata.

13.16: Vapaavuori: Merkittävä kysymys on, että meillä ei ole varma tietoa todellisesta tautitilanteesta alhaisten testimäärien johdosta.

13.13. Vapaavuori: Ensimmäisistä päätöksistä kulunut kohta 6 viikkoa. Toimenpiteet ovat purreet. "Saimme pysäytettyä tilanteen, joka oli pahenemassa."

13.12. Mäkijärvi: Pandemian varsinainen hallinta tapahtuu vielä pitkään rajoitusten ja suositusten avulla, vaikka rokotukset alkaneet.

13.08: HUS:in Mäkijärvi: Rajoitukset HUS:in alueella alkoivat purra joulukuun puolen välin paikkeilla Viikkotartunnoissa menty tasaisesti alaspäin.

13.05: THL:n Puumalainen: Koronatilanteen arviointi nyt vaikeaa, lähipäivät näyttävät suunnan. Testeissä käyty vähemmän, lieviä tartuntoja voinut jäädä toteamatta paljon. 

13.03: THL:n Puumalainen: Ruotsin ilmaantuvuusluku noin tuhat, sama luku Venäjällä. Suomen ajankohtainen ilmaantuvuus hieman yli 60. "Jyrkkä raja kun lähdetään suomen rajojen ulkopuolelle."

Kello 13: Vapaavuori avaa tilaisuuden.


Lue myös:

    Uusimmat