Auton pyllygrilli aiheutti miehelle kolmannen asteen palovammat – valmistaja käynnisti tutkinnan

1:15
Kiinalainen moottoritie muuttui helmikuussa 2018 liekkimereksi, kun nesteytettyä maakaasua kuljettaneen säiliöauton kaaduttua sen kuorma levisi tielle ja syttyi tuleen. Palovammoja sai kahdeksan ihmistä.

Palovammoja saanut mies väittää autonsa olevan viallinen sekä vaarallinen.

Missourilaismies on haastanut yhdysvaltalaisen General Motorsin oikeuteen. Syynä on pari vuotta sitten sattunut tapaus, jonka seurauksena mies sai vakavia palovammoja alavartaloonsa.

Vyötäröstä alaspäin halvaantunut mies oli ajanut kotoaan Louisianaan ja takaisin vuosimallin 2008 Chevrolet Silveradollaan, eikä tajunnut matkan aikana minkään olleen pielessä.

Kova kipu kuitenkin yllätti miehen hänen päästyään takaisin kotiinsa. Syyksi paljastuivat alavartalon pahat palovammat.

700 kilometriä penkinlämmitin päällä

Tuskissaan ollut mies hakeutui päivystykseen, jossa paljastui, että hänen jaloissaan oli kolmannen asteen ja muualla alavartalossa toisen asteen palovammoja, jotka olivat aiheutuneet auton penkinlämmittimestä.

Kolmannen asteen palovammalla tarkoitetaan palovammaa, joka ulottuu kaikkien ihokerrosten läpi ja jopa syvempiin kudoksiin asti. Vamman paraneminen voi kestää kuukausia ja hoidossa saatetaan turvautua ihonsiirtoon.

Koska miehellä ei ollut tuntoa alaraajoissaan, ei hän ollut huomannut penkinlämmittimen olleen päällä. Yli 700 kilometrin ajomatkalla lämmitin oli kuitenkin ehtinyt aiheuttaa vakavat vammat, jotka vaativat viikottaisia hoitokäyntejä useiden kuukausien ajan.

Miehen mielestä General Motors on päästänyt markkinoille viallisen ja kohtuuttoman vaarallisen ajoneuvon, sillä siitä puuttuu toiminto, joka kytkee lämmittimen pois päältä, kun lämpötila nousee tarpeeksi korkeaksi.

General Motorsin edustajan mukaan turvallisuus on yhtiön tärkein prioriteetti ja he suhtautuvat esitettyihin väitteisiin vakavasti. Tapauksen tiimoilta on käynnistetty tutkinta.

Ei mikään yksittäistapaus

Yhdysvalloissa on raportoitu yhteensä 400 tapausta, jossa auton penkinlämmitin on aiheuttanut matkustajille palovammoja. 30 tapauksessa vammoja saanut matkustaja on ollut alaraajahalvaantunut.

Tutkimusten mukaan palovammoja voi aiheutua jopa alle 50 celsiusasteen lämpötiloissa, mikäli sille altistuu riittävän pitkään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja