Julma totuus: Koronaepidemia pelaa yhden suomalaisen autofirman pussiin – kysyntä kasvanut yli 100 prosenttia

1:54
Korona pähkinänkuoressa – katso, mitä kaikkea sinun täytyy tietää viruksesta!

Ainakin yksi liikkumisen palvelumuoto vaikuttaa hyötyvän koronavirusepidemiasta. Nimittäin yhteiskäyttöautojen kysyntä on kasvanut kovalla tohinalla.

Yhteiskäyttöautoja vuokraavan 24Rentin mukaan yhteiskäyttöisten henkilöautojen vuokraukset ovat kasvaneet jo kuukauden verran yli sadalla prosentilla.

Palvelumuoto on toiminut esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vaihtelevalla menestyksellä.

Kyse jopa autopulasta – autoja siivotaan entistä tarkemmin

24Rentin toimitusjohtaja Matti Hänninen arvelee koronaviruksen vaikuttaneen ihmisten liikkumistottumuksiin. Hän kertoo yhtiön seuraavan tarkasti koronavirustilanteen kehittymistä Suomessa.

– Vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat alkaneet pohtia liikkumistaan erityisesti ruuhka-aikoina ja palvelumme takaa yksityisen matkanteon, hän sanoo.

Kasvaneen kysynnän myötä yritys tarjoaa usean kuukauden joustavia leasing-sopimuksia asiakkaille, joiden liikkumisen tai tavaroiden kuljettamisen tarve säilyy muuttuvista tilanteista riippumatta.

– Asiakkaiden toiveesta olemme vapauttaneet lisää kalustoa erityisesti pidempiin varauksiin, joissa asiakas voi varmistaa auton perheensä tai yrityksensä tarpeisiin viikoiksi tai jopa kuukausiksi.

Hännisen mukaan autoja siivotaan entistä tarkemmin. Henkilökuntaa on ohjeistettu kiinnittämään erityishuomiota sisäpintojen puhdistukseen huoltokäyntien yhteydessä.

– Uskon, että autopulaamme paikkaamaan tilatut uudet autot saadaan maailmalla ilmenevistä toimitusvaikeuksista huolimatta toimitettua ja varusteltua käyttöömme suunnitellusti, hän sanoo.

Yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent tarjoaa lähes 400 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa 30 Suomen paikkakunnalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja