Australialaismies menetti vaimonsa ja 2-vuotiaan poikansa aivosyövälle: "Se saa ymmärtämään, kuinka arvokasta aika perheen kanssa on"

7:59

Australialaismies kertoo, kuinka tulevaisuutta oli vaikea nähdä sen jälkeen, kun hän oli menettänyt ensin vaimonsa ja sitten 2-vuotiaan poikansa aivosyövälle, kertoo NZHerald.

Yllä olevalla videolla keskustellaan syövän hoidon muutoksista.

Australialaisen Leigh Chiversin, 34, elämään on osunut tänä vuonna harvinainen tragedia. Mies menetti sekä vaimonsa että nuorimman poikansa aivosyövälle.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Leighin vaimo Sara, 34, oli taistellut syöpää vastaan jo yhdeksän vuoden ajan. Viime syksyllä äiti sai tietää sairauden johtavan kuolemaansa, ja hän kirjoittikin kahdelle pojalleen, silloin 3-vuotiaalle Hughille ja 1,5-vuotiaalle Alfielle, koskettavan kirjeen.

Kirjeen kirjoittamisesta ei kulunut kauaa, kun Sara joutui saattohoitoon ja kolme kuukautta myöhemmin,  tammikuussa kahden lapsen äiti nukkui pois.

Harvinainen aivosyöpä vei lapsenkin

Vuosi sitten syyskuussa myös Alfie oli saanut diagnoosin aivosyövästä. Lapsella todettiin aggressiivinen ja erittäin harvinainen AT/RT-syöpä, joka on yleisin alle kolmevuotiaille lapsilla.

Syövän todennäköisyys on vain yksi kolmesta miljoonasta, kertoo NZ Herald.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Leikkaus ei tuonut apua, ja elämänsä viimeiset kahdeksan kuukautta Alfie vietti sairaalassa. 2-vuotias poiks menehtyi kesäkuussa.

– Törmäsin seinään, josta en voinut enää nähdä tulevaisuutta. En pystynyt katsomaan viikkoa pidemmälle ja yksinkertaisesti elin päivän kerrallaan, Leigh kertoo ABC:n ohjelmassa.

Ohjelmassa vieraillut neurokirurgi Bhadu Kavar kertoo, ettei ole koskaan nähnyt, että äidillä ja lapsella olisi lähes sama sairaus samaan aikaan. Mies vertasi todennäköisyyttä siihen, että salama iskee samaan paikkaan kahdesti.

"Kaikki mitä meillä on, ovat hetket, jotka saamme toistemme kanssa"

Nyt Leigh on 4-vuotiaan Hugh-poikansa yksinhuoltaja. Hän kertoo, että poika on saanut hänet jaksamaan eteenpäin.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se saa ymmärtämään, kuinka arvokasta aika perheen kanssa on, kuinka arvokasta aika lasten kanssa on ja kuinka aikamme on rajallista. Oikeasti kaikki, mitä meillä on, ovat hetket, jotka saamme toistemme kanssa, Leigh sanoo.

Nyt Leigh treenaa Havaijilla järjestettäviä urheilukisoja varten, jotka hän on luvannut vaimolleen suorittaa.

Jo aiemmin mies osallistui toiseen triathloniin vain viikko Alfien kuoleman jälkeen, mutta ei onnistunut pääsemään loppuun. 

– Hän rohkaisi minua jatkamaan elämääni ja tekemään asioita, joista nautin, Leigh sanoo.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja