Vakavasti sairas äiti kirjoitti koskettavan kirjeen pienille pojilleen: ”Yrittäkää aina parhaanne, en pyydä mitään muuta”

Kuolevan äidin sydäntäsärkevä kirje kahdelle pojalleen muistuttaa siitä, mitkä asiat elämässä ovat aidosti tärkeitä ja merkityksellisiä. 

Ollessaan 25-vuotias Sara Chivers sai tietää sairastuneensa vakavasti – häneltä löydettiin aivosyöpä. Vuonna 2008 diagnosoitu sairaus väläytteli matkan varrella jo merkkejä kukistumisesta, mutta tämän vuoden maaliskuussa syövän todettiin uusineen. Uutinen oli äidin tulevaisuuden kannalta kohtalokas. 

– Elän kuolettavan aivosyövän kanssa. Kysymys ei kuulu, kuolenko tähän sairauteen. Se kuuluu, milloin näin tapahtuu, nykyisin 34-vuotias kahden lapsen äiti kertoo.

Epävarman tulevaisuutensa vuoksi Sara halusi kirjoittaa kirjeen pojilleen, 3-vuotiaalle Hughille ja 1,5 vuoden ikäiselle Alfielle. Kirjeen avulla hän haluaa kertoa lapsilleen asioita, joita hän haluaa heidän tietävän sitten, kun häntä ei enää ole.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Erittäin merkityksellisen tekstistä tekee se, että myös perheen kuopukselle on diagnosoitu sama sairaus kuin äidillään; aivosyöpä. Äiti toivoo pienen pojan tietävän, että hän tulee tukemaan lastaan läpi kaikkien vaikeuksien – vaikka äiti ei enää fyysisesti seisoisikaan poikansa rinnalla.

"Olen ikuisesti kiitollinen siitä ajasta, jonka saimme viettää yhdessä"

Sara kertoo tietävänsä, että lasten isä ja heidän ystävänsä tulevat vaalimaan hänen muistoaan parhaansa mukaan, mutta on olemassa asioita, jotka hän haluaa kertoa lapsilleen itse.

– Rakkaat Hugh ja Alfie, en tule näkemään teidän kasvavan. Tämä on vaikea sanoa, ja vielä vaikeampi kohdata. Saatatte kuulla muilta pieniä asioita, jotka tekivät minusta minut; lempihajuveteni on Michael Kors, lempiruokani spagetti bolognese ja vuodenajoista suosikkini on talvi, Sara aloittaa.

Aivan ensiksi hän kehottaa lapsiaan rakastamaan lujaa, sillä aina on parempi rakastaa ja luopua, kuin olla rakastamatta lainkaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Keskittykää opiskeluun, mutta tiedostakaa, että kouluelämä on paljon muutakin kuin vain oppikirjoja. Pelatkaa joukkuepelejä. Kokeilkaa soittimia. Opetelkaa kieliä.

– Yrittäkää aina parhaanne, en pyydä mitään muuta. Älkää pelätkö epäonnistua – opitte enemmän virheistä kuin menestyksestä, äiti lisää.

Äiti kehottaa poikiaan luottamaan aina itseensä ja valintoihinsa, ja etsimään ympärilleen ihmisiä, jotka haastavat heidän näkemyksensä ja uskomuksensa. Äidin mukaan elämässä tulee olemaan erilaisia ystäviä. Niitä, jotka viipyvät luona vain hetken tai jonkun syyn vuoksi, mutta aina löytyy myös niitä, jotka tulevat seisomaan rinnalla koko loppuelämän. Joskus voi kuitenkin viedä hieman aikaa laittaa ystävät oikeisiin kategorioihin. 

– Perhe tulee aina ensin. Me tulemme aina olemaan täällä, jotta voitte palata tekemistänne virheistä tai huonoista valinnoista huolimatta.  Autamme teitä kovina aikoina ja juhlimme kanssanne elämän voittoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän muistuttaa lapsia olemaan myös kilttejä isälleen, sillä lasten kasvattaminen yksin ei ole helppo tehtävä suoritettavaksi. Kaikki päätökset, jotka isä tekee, hän tekee ajatellen lastensa parasta. Eteen tulee taatusti myös aika, jolloin isä haluaa löytää rinnalleen uuden kumppanin, ja äiti toivoo lasten hyväksyvän hänen valintansa.

–  Isänne on ihailtavin ja rohkein mies, jonka olen koskaan tuntenut. Hän on minun kumppanini, kallioni, kaikkeni. Hän on osoittanut vahvuutta vastoinkäymisiemme edessä, ja ilman häntä olisin palasina. 

– Olen ikuisesti kiitollinen siitä ajasta, jonka saimme viettää yhdessä, muistoista joita loimme ja rakkaudesta, jota jaoimme, Sara päättää. 

Lähde: ABCNews

***

1:39

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.