Australialaismies jäi kiinni kannabiksen kasvattamisesta – soitti itse poliisin paikalle

Syyt nuorten kannabiksen kasvun taustalla 7:11
Miksi nuoret polttavat yhä enemmän pilveä? Syistä keskustellaan videolla.

61-vuotias australialaismies soitti poliisille, koska joukko nuoria oli yrittänyt anastaa häneltä kannabiskasveja, kertoo muun muassa Daily Mail

Australialainen William Pointon jäi kiinni kannabiksen kasvattamisesta toukokuussa 2019 sen jälkeen, kun hän oli itse soittanut poliisille kertoakseen, että joukko alaikäisiä olisi murtautunut hänen kotiinsa ja yrittänyt viedä mukanaan joitain kasveja. 

Soiton jälkeen poliisi oli välittömästi saapunut tutkimaan Tennant Creekissa sijaitsevan paikan, jossa  61-vuotias Pointon ja 56-vuotias Ramon Paton olivat kasvattaneet kannabista. Sieltä löytyi 69 kannabiskasvia, kertoo NT News.

Myönsivät syyllisyytensä

Tapausta käsiteltiin tiistaina 9. kesäkuuta 2020 oikeudenkäynnissä Australian Pohjoisterritorion korkeimmassa oikeudessa, kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto. Pointon ja Paton myönsivät syyllistyneensä kannabiksen viljelyyn.

– Se, että hän itse ilmoitti poliisille kannabiksen kasvattamisesta on erittäin merkittävä tekijä, puolustuksen asianajaja Noah Redmond totesi oikeudessa.

Redmonin mukaan Pointon oli ollut sitä mieltä, että kannabiksen ei pitäisi olla laitonta, mutta että lasten ei pitäisi päästä siihen käsiksi. 

– Nuoret olivat yrittäneet varastaa hänen kannabiksensa.... hän oli sitä mieltä, että lapset eivät ole kykeneviä tekemään päätöstä sen suhteen, polttavatko pilveä vai ei. Niinpä hän soitti poliisit, jotta alaikäiset eivät pääsisi käsiksi siihen.

Pointon oli kertonut poliisille, että hän oli kasvattanut kannabista vuosikymmeniä. Redmondin mukaan Pointon ei koskaan myynyt marihuanaa vaan antoi joskus kasveja ystävilleen vastineeksi ruoasta, oluesta ja työnteosta. Asianajajan mukaan Pointon kuitenkin tiesi kannabiksen kasvattamisen olevan laitonta.

– Pointon osallistui vapaaehtoisesti nauhoitettavaan haastatteluun, jossa hän myönsi täysin kasvattaneensa kasveja ja että hän oli tehnyt niin jo 40 vuoden ajan, syyttäjä Glen Dooley sanoi.

Lehtitietojen mukaan tuomiot tapauksesta tultaisiin antamaan torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat