Australialaiskoulussa ei juhlita enää äitienpäivää: "Tiedostamme sen, että perheet eivät koostu mistään tietystä yhdistelmästä"

Australialaiskoulu on päättänyt äitienpäivän sijaan järjestää niin sanotun "arvostuspäivän".

Australian Melbournessa sijaitseva The Brunswick East Primary School -alakoulu on ilmoittanut, että koulussa ei tänä vuonna juhlita äitienpäivää. Sen tilalle tulee Acknowledgment Day, niin sanottu ”arvostuspäivä”.

Koulu kertoo vanhemmille lähetetyssä uutiskirjeessä, että näin halutaan välttää mielipaha, jota vanha nimitys aiheuttaa niille lapsille, joilla ei ole äitiä. Samoin tehdään isänpäivän kohdalla, kun sen aika syksyllä koittaa.

Koulussa on ollut tapana pistää pystyyn myyjäiset, joissa lapset voivat ostaa äitienpäivälahjoja, kuten mukeja, kynttilöitä ja saippuaa. Nyt koulu haluaa laajentaa tapahtumaa niin, että lapset voivat ostaa lahjoja kenelle tahansa ihmiselle, joka on heille tärkeä.

Päätös yhteisen keskustelun tulos

Koulun rehtori Janet Di Pilla kommentoi päätöstä News.com.au-sivustolle. Hän ilmoitti asiasta vanhemmille keskusteltuaan kouluneuvoston, vanhempien ja oppilaiden kanssa.

– On keskusteltu paljon siitä, miksi juhlimme näitä päiviä ja miksi niitä kutsutaan noilla nimillä. Uskon, että tämän kaltaiset päivät ovat tärkeitä, koska meidän pitää pysähtyä ja osoittaa kiitollisuutta ympärillämme oleville ihmisille.

Rehtorin mukaan on myös tärkeää, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan näihin tilaisuuksiin.

– Toivon vilpittömästi, että nimenmuutos osoittaa sen, että yhteisönä tiedostamme sen, että perheet eivät koostu mistään tietystä yhdistelmästä, ja että emme enää hyväksy binääristä maailmaa.

Di Pilla pyytääkin anteeksi niiltä, joita aiempi nimitys on loukannut.

Australian opetusministeriö kertoi News.com.au-sivustolle, että se tukee koulun päätöstä luoda omat tapahtumansa yhteisön ja opiskelijoiden kanssa käydyn keskustelun perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat