Auschwitzissa vieraillut Maria ei ollut uskoa silmiään nähdessään, millaisia kuvia ihmiset siellä ottivat

Vain muutama tuhat jäi henkiin – 75 vuotta Auschwitzin keskitysleirin vapauttamisesta 1:56
Yli miljoona ihmistä kuoli, henkiin jäi muutama tuhat. Auschwitzin vapauttamisesta tuli kuluneeksi 75 vuotta tammikuussa 2020.

Historian kamalimpiin lukeutuvien ihmisoikeusrikosten tapahtumapaikalla Auschwitzissa sijaitseva museo on joutunut muistuttamaan vierailijoitaan käytöstavoista. Ihmisten toiminta ja kunnioituksen puute pisti myös brittitoimittajan silmään.

Puolassa sijaitseva Auschwitz oli saksalaisten rakentama keskitys- ja tuhoamisleirikompleksi, jossa kuoli toisen maailmansodan aikana yli miljoona ihmistä. Uhreista valtaosa oli juutalaisia, ja he kuolivat. Paikka toimii nykyisin museona, ja se on myös Unescon maailmanperintökohde.

Brittitoimittaja Maria Murphy julkaisi Twitterissä kuvan taannoiselta vierailultaan, eikä hän voinut kuin kritisoida kuvassa näkyvien ihmisten toimintaa. Murphyn päivityksen on nähnyt jo yli 30 miljoonaa ihmistä.

– Koin tänään yhden elämäni riipaisevimmista kokemuksista, Murphy toteaa viitaten museovierailuun.

– Kaikki eivät nähtävästikään pitäneet sitä yhtä kivuliaana, hän jatkoi.

Murphyn julkaisemassa kuvassa nuori nainen poseeraa kuvaajalle iloisesti hymyillen näyttäen nautiskelevan auringonpaisteesta. Nainen istuu raiteilla, joita pitkin ihmisiä kuljetettiin leirille vangittaviksi, pakkotyöhön ja teloitettaviksi. Taustalla näkyy Auschwitzin pääportti.

Artikkeli jatkuu Twitter-upotuksen alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Museokin joutunut puuttumaan

Museo julkaisi sosiaalisessa mediassa vuonna 2019 ohjeistuksen, jossa kerrottiin, ettei leirille johtavilla raiteilla poseeraaminen tai temppuilu ole suotavaa.

– Kun tulet museoon vierailulle, muista, että olet paikassa, jossa yli miljoona ihmistä tapettiin. Kunnioita heidän muistoaan, museo muistutti.

Se huomautti, ettei Auschwitz ole sovelias paikka temppuiluun saati sen kuvaamiseen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat