Mainos

Aurinkoa vai lumisateita? Katso pääsiäisen ennuste

Sää jatkuu ajankohtaan nähden viileänä ja laajalti aurinkoisena. Ennusteen mukaan pääsiäisen aikana maatamme lähestyvä lumipyryalue jää Suomen eteläpuolelle, mutta lumikuuroja on liikkeellä. Yöt ovat yhä kylmiä.

Pääsiäisen sää on yleiskuvaltaan melko aurinkoinen. Lumikuuroja tulee kuitenkin paikoin.

Etelässä aurinko paistaa perjantaina, mutta lauantaina pilvisyys lisääntyy. Sunnuntai ja maanantai ovat etelässä puolipilvisiä tai pilvisiä ja lumikuurojen mahdollisuus lisääntyy.

Ennusteissa aiemmin viikolla epävarmana näkynyttä isoa lumipyryä ei kuitenkaan tämän hetken ennusteen mukaan ole tulossa.

– Suomea lähestyy pääsiäisen aikana lumisadealue, mutta näyttää siltä, että se kulkee eteläisempää reittiä Etelä-Ruotsin ja Etelä-Baltian kautta Venäjälle. Pilvisyys lisääntyy silti meilläkin maan eteläosassa, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Pyry ei ennusteen mukaan ulotu myöskään Tukholmaan tai Tallinnaan.

Pilvisyyden takia sää on etelässä ja idässä hieman viime päiviä kylmempää. Etelässä päivälämpötilat ovat lähellä nollaa, öisin pakkanen kiristyy.

Maan keskiosassa pääsiäinen on heikkotuulinen ja pääosin aurinkoinen. Päivällä ollaan nollan asteen tuntumassa tai hieman plussalla. Öisin voi kuitenkin olla edelleen jopa -20 astetta.

Pohjoisessa laskettelukeskuksissa ja hiihtoladuilla pääsiäistä vietetään melko mukavassa kevättalven säässä.

– Lapissa aurinko paistaa pääsiäisenä suurimman osan aikaa, mutta siellä kulkee nopeasti liikkuvia ja vaikeasti ennustettavia lumisadealueita. Iltapäivisin on pikkupakkasta, öisin ja aamuisin on jopa 20 astetta kylmempää kuin iltapäivällä, sanoo Pekka Pouta.

Maaliskuun loppu voi tilastojen valossa olla vielä varsin talvinen tai sitten kevät on jo pitkällä. Ilmatieteen laitoksen mukaan esimerkiksi vuonna 2007 maaliskuun 27. päivä mitattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla +17,5 astetta. Toisaalta maaliskuun lopulla vuonna 1977 jäivät päivälämpötilatkin Vantaalla -4 asteeseen.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa laskettelukeskusten sääennusteet, sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet ja tiesää.

Katso videolta ennuste pääsiäiselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.