Audi-kuskin pieni virhe täytti koko parkkihallin savusta – pelastuslaitos rynnisti hätiin ja sitten paikalle käveli kuljettaja, joka kertoi totuuden

Näin uudet Audit juttelevat liikennevalojen kanssa 2:39
Oho! Katso myös video: Uudet Audit voivat kommunikoida liikennevalojen kanssa kahdessa saksalaiskaupungissa, Ingolstadtissa ja Düsseldorfissa.

Kuopion pelastuslaitos sai tänään hälytyksen Snellmanninkadulla sijaitsevaan parkkihalliin. Parkkihalli oli täynnä savua, mutta savun aiheuttaja oli haihtunut tuhkana ilmaan.

Yhden jälkeen tulleen hälytyksen jälkeen paikalle riensi kuusi pelastuslaitoksen yksikköä, joiden mukana hälytysosoitteeseen matkasi myös palomestari Petteri Lintunen.

Lintunen jalkautui kohteessa, yrittäen paikantaa muun pelastushenkilöstön kanssa savun syytä.  Sitten paikalle marssi henkilö, joka esitteli itsensä ja kertoi tapahtuneesta. Taustalla oli inhimillinen erehdys, joka oli aiheuttanut massiivisen savunmuodostuksen.

– Autoon oli lisätty liikaa moottoriöljyä, jonka seurauksena öljyä oli joutunut kuuman moottorin päälle ja siitä syntynyt savu oli täyttänyt parkkihallin. Savua oli tullut aika voimakkaasti ja savu oli täyttänyt parkkihallin kokonaan, Lintunen kertoo tapahtumista.

– Henkilö oli poistunut autolla paikalta ja sitten oli aiheutunut palohälytys.

Palomestarin uran ensimmäinen

Palomestarille auton kuljettaja oli kertonut, että Audi oli jo hinauksessa ja matkalla huoltoon. Pitkän uran pelastustehtävien parissa tehneelle Lintuselle palohälytyksen syy oli ainutlaatuinen.

– Kaikenlaista on tullut vuosien varrella vastaan, mutta en muista, että nimenomaan tästä syystä olisi hälytystä tullut. Mutta aina parempi näin, että ei ollut tulipaloa, vaan selvittiin säikähdyksellä.

Palokunta tuuletti enimmät savut hallista pois ja suuremmilta vahingoilta vältyttiin.

Lue myös:

    Uusimmat