Petrin uusi asuntovaunu roihahti armottomiin liekkeihin vain 15 minuuttia kaupanteosta – lohduttomalla videolla pitkäaikainen unelma palaa poroksi

Petrin juuri ostama asuntovaunu paloi soihtuna ilmaan Muhoksella – surullinen näky tallentui videolle 0:29
Petrin juuri ostama asuntovaunu paloi soihtuna ilmaan Muhoksella – surullinen näky tallentui videolle

Oululainen Petri Koskensalo osti käytetyn asuntovaunun viime keskiviikkona. Ennen kuin yhteinen taival ehti alkaa, liekit nielivät pitkäaikaisen unelman tien poskessa.

Elettiin iloista heinäkuista keskiviikkopäivää, kun Koskensalo oli juuri lyönyt kaupat lukkoon käytetystä asuntovaunusta. Mies kiinnitti vaunun auton peräänsä ja lähti kuljettamaan komistusta mökilleen.

Asuntovaunu ei ollut ihan mikä tahansa vaunu, vaan se oli Koskensalon pitkäaikainen unelma. Vaunun sisältä löytyi myös sihisevä sauna karavaanarin tuleville matkoille.

Niitä retkiä ei kuitenkaan ehtinyt tulla. Ei yhtä ainoaa. Koskensalo sai nauttia uudesta menopelistään auton perässä ehkä 15 minuuttia, jos sitäkään. Silloin tulen raivoisa voima puuttui kesäpäivän kulkuun mitä kauheimmalla tavalla.

– Lähdin ajamaan Muhokselta kohti kesämökkiä, joka on remontissa. Ehdin ajaa noin 10 kilometriä, kun auton tehot alkoivat katoamaan. Luulin, että autoon tuli jokin vika, mutta sitten vastaantuleva auto vilkutti pitkiä valoja. Kaarteessa näin, että vaunusta tulee savua, harmistunut Koskensalo kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Pariskunta yritti auttaa

Mies ajoi ensimmäiselle mahdolliselle pysähdyspaikalle ja juoksi vaunun luo. Vaunun jarrut sylkivät liekkiä ulos taivaalle. Koskensalo yritti sammuttaa yltyvää liekkimerta ensihätään löytämällään limukkapullolla hakien vettä ojasta. 

– Se ei riittänyt sammuttamaan jarrujen palamista, sitten siihen pysähtyi pariskunta asuntoautolla ja heillä oli vaahtosammutin, joka tyhjennettiin renkaiden ympärille, mutta edes sekään ei riittänyt sammuttamaan paloa. Siinä kohtaa myös asuntovaunun sisällä oli jo niin paljon savua, ettei sinne voinut mennä. Ihan yhtäkkiä täydet liekit löivät vaunusta ulos. Tuossa vaiheessa nostin jo kädet pystyyn, kun mitään ei ollu tehtävissä, Koskensalo huokaa.

– Palokunnan saapuessa paikalla näky oli jo lohduton. Kaikki paloi soihtuna poroksi.

Uusi vaunu kiikarissa

Liekit tuhosivat sekä vaunun että sen sisällä olleen irtaimiston. Koskensalo kertoo, että ainoa positiivinen asia tilanteessa on se, että kotivakuutus saattaa korvata perheen sisällä olleen omaisuuden.

 Tarkka syttymissyykin harmilliselle onnettomuudelle on selvinnyt.

– Tarkka syttymissyy on jarrujen jumittuminen käsijarruvaijerin takia. Olen nyt katsellut uutta vaunua ja yrittänyt soitella myytäviä, mutta ei ole vielä tullut edullista asuntovaunua vastaan, Koskensalo päättää.

Koskensalon epäonnesta kertoi aiemmin Kaleva.

Juttua muokattu 17.7. klo 15.14: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Koskensalo olisi ostanut auton suoraan Huutokaupat.com-sivustolta. Koskensalo täsmensi myöhemmin, että hän oli ostanut asuntovaunun kaverinsa autoliikkeestä. Autoliikkeen edustaja kertoi MTV Uutisille 18.7., että asuntovaunu oli kauttaaltaan tarkistettu ennen sen luovuttamista Koskensalolle ja jo olemassa olevat viat olivat hänen tiedossaan. Edustajan mukaan tarkistuksen yhteydessä käsijarru oli toimiva. Lisäksi autoliikkeen edustaja haki vaunun 500 kilometrin päästä ja toi sen ongelmitta Pohjois-Pohjanmaalle, ennen kuin vaunu luovutettiin Koskensalolle.

Lue myös:

    Uusimmat