Asuntomessujen loppukiri – avajaiset perjantaina

Asuntomessutalojen rakentamisessa on meneillään kiivas loppukiri. Talot ovat viittä vaille valmiita perjantain avajaisiin. Toisissa taloissa on sisustettu, toisissa vasta maalataan julkisivua.

Vielä on pari päivää aikaa viimeistellä, kunnes talot ovat asuntomessukävijöiden ihasteltavina aina 9.8.2015 asti.

Asuntomessuilla on 41 näyttelykohdetta 

  • 24 omakotitaloa
  • 3 paritaloa
  • kuuden omakotitalon ryhmärakentamiskohde
  • 9 kerrostaloasuntoa

Pientalojen koot vaihtelevat 93 huoneistoneliöstä 297 huoneistoneliöön. Noin puolet messualueen pientaloista on puurakenteisia ja puolet kivitaloja. Lisäksi alueelle on rakennettu Euroopan suurin asuinkäyttöön tarkoitettu puukerrostalo.

Kompakti messualue on rakennettu Vantaan Kivistöön. Nykyinen Kivistön messualue on kasvanut 1950-luvulta lähtien yli 3000 asukkaan kyläksi. Asuntomessualue sijaitsee Hämeenlinnanväylän varrella nykyisen Kivistön pientaloalueen eteläpuolella.

Noin kymmenen hehtaarin kokoinen messualue on kaavoitettu uusien puistojen ja pienten kangasmetsien lomaan. Pientalot sijoittuvat ympyrän muotoon, aluetta reunustavat kerrostalot.

Uusi Kehärata vie Vantaan Asuntomessuille Helsingin keskustasta noin puolessa tunnissa. Kivistön rautatieasemalta on noin 5 minuutin kävelymatka messualueelle. Kilometrin matkan asemalta messualueelle voi matkata myös kuskittoman bussin kyydissä.Lue myös:

    Uusimmat