Astrofyysikko kehitti kasvojen koskettelua ehkäisevää laitetta koronan hillitsemiseksi – päätyi sairaalaan magneetteja sieraimissaan: "Annan jonkun itseäni pätevämmän jatkaa"

Astrofyysikko kehitteli laitetta, joka estäisi ihmisiä koskettamasta kasvojaan koronaepidemian aikana. Keksijän kokeilu päätyi sairaalavisiittiin, sillä miehen nenään jumiutui useita magneetteja.

Australialaisen Daniel Reardon suunnitteli kaulakorua, joka hälyttäisi, kun kädet lähestyvät refleksinomaisesti kasvoja.

– Keksinnölläni oli päinvastainen vaikutus – se hälytti jatkuvasti ja lakkasi vasta, kun lähestyivät kasvoja, mies kuvaili Guardianille

Mies kertoo BBC:lle aluksi luopuneensa kaulakorun suunnittelusta, mutta päätti kuitenkin jatkaa kokeiluaan. Josko laite vaikenisi tunkemalla magneetteja kasvoihin?

– Kokeilin ensin magneetteja korviin, sitten sieraimiin. Ongelma syntyi, kun laitoin magneetin toiseen sieraimeen. Magneetit napsahtivat toisiinsa kiinni ja jäivät jumiin.

Tutkija kertoo, että vaikka kipu alkoi yltyä, hän ei vielä hermostunut. Mutta kun magneettien poistaminen ei noin vain onnistunutkaan, hän alkoi hermoilla.

– Tiesin olevani vaikeuksissa, kun yritin poistaa magneetteja kahdella viimeisellä jäljellä olevalla magneetillani, ja sain vain ne loputkin magneetit jumiin nenääni.

Edessä oli matka Melbourneen sairaalaan, jossa hänen kumppaninsa sattumoisin työskentelee. Reardonin kumppanin kollegat eivät malttaneet olla murjaisematta, miksi ihmeessä mies oli moiseen magneettitemppuun ryhtynyt.

Onnekseen lääkärit saivat magneetit siististi poistettua. Mutta jatkuuko kaulakorun kehitystyö?

– Annan jonkun itseäni pätevämmän jatkaa yrittämistä, Reardon naurahti BBC:lle.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja