Ässät taisteli voitollisen tuloksen – koronavirus teki kuitenkin tuhojaan

3:25
Videolla MTV Urheilu vierailemassa Porin Ässien vieraspelissä.

SM-liigajoukkue Porin Ässien taustayhtiö HC Ässät Pori Oy teki voitollisen tuloksen vaikeista lähtökohdista huolimatta. 

Porin Ässien leiristä on tihkunut viime päivinä hyviä uutisia. Ensin seura ilmoitti, että hankintakielto on peruttu. Seuraavaksi seura tiedotti, että tilikauden 2019–20 tulos oli 133 738,52 euroa voitollinen. 

Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen arvioi, että koronavirus teki tulokseen 100 000 euron loven. Liikevaihto oli 6 494 481,18 euroa. 

– Liikevaihtomme kasvoi yli 600 000 eurolla, ja sen myötä esimerkiksi ostomme kasvoivat merkittävästi. Urheilupuolen kehittämiseen liittyvistä investoinneista merkittävimmät olivat laadukkaan fysiotiimin rakentaminen sekä nykyaikaisten seurantalaitteiden hankinta, Lehtinen sanoi. 

Lehtinen muistutti kuitenkin, että Ässien pitää hallita kustannuksia vastaisuudessakin. HC Ässät Oy on arvioinut, että kuluvan kauden liikevaihto laskee noin 18–22 prosenttia. 

– Varovaisuuteen on syytä, koska tulopuolella on paljon epävarmuustekijöitä pandemian taloudellisten vaikutusten vuoksi. Elo -ja syyskuu ovat meille myynnillisesti äärimmäisen tärkeät kuukaudet, ja onnistuminen silloin määrittää hyvin pitkälti tulevan kauden taloudelliset tunnusluvut.

– Olimme päässeet liikevaihdon osalta hyvälle kasvu-uralle, joka näyttää nyt katkeavan. Ainoa taloudellinen tavoite kuluvalle kaudelle onkin kassan turvaaminen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja