Asikkalan taksisurman rikosnimike lieveni: Epäiltyä syytetään 20-vuotiaan naisen taposta ja törkeästä raiskauksesta

19-vuotias uhri oli ottanut 24-vuotiaan miehen taksinsa kyytiin Lahdessa – tämä Asikkalan taksisurmasta nyt tiedetään 3:28
Tapauksen tutkinnanjohtaja kommentoi asiaa MTV:lle jo tuoreeltaan epäillyn henkirikoksen jälkeen. Katso aiempi haastattelu yltä.

Syyttäjä on nostanut syytteet Asikkalan taksisurmasta. 24-vuotiaalle miehelle vaaditaan rangaistusta taposta ja törkeästä raiskauksesta.

Syytteet nostettiin eilen. Poliisi tutki henkirikosta aiemmin murhana, eli rikosnimike on lieventynyt syyteharkinnan myötä.

MTV Uutiset ei tavoittanut jutun syyttäjää kommentoimaan, mihin lievempi nimike perustuu.

Asia selviää viimeistään 27. maaliskuuta, kun syytteitä aletaan käsitellä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Oikeudenkäyntiä varten on varattu useampi päivä.

Rikosnimikkeen muuttumisesta uutisoi aiemmin Etelä-Suomen Sanomat.

20-vuotias surmattiin työvuoron aikana

Henkirikos tapahtui Asikkalan Salonsaaressa varhain lauantaiaamuna 20. päivä elokuuta 2022. Uhriksi joutui 20-vuotias taksinkuljettajanainen, joka oli tapahtumien aikaan työvuorossa.

Nainen otti epäillyn taksinsa kyytiin Lahden keskustasta ja lähti kuljettamaan tätä kohti Asikkalaa.

Matka vei syrjäiselle hiekkakuopalle, mistä mies soitti myöhemmin itse hätäkeskukseen. Puhelu tuli noin puoli kuuden aikaan aamulla.

Kun poliisipartio saapui paikalle, taksinkuljettajanainen löydettiin kuolleena autonsa luota. Kyydissä ollut mies otettiin kiinni lähistöltä.

Tunsivatko toisensa?

Poliisi ei tutkinnan aikana kertonut, mitä hiekkakuopalla uskottiin tarkalleen tapahtuneen.

Tutkinnan valmistuttua poliisi tiedotti, että miehen epäiltiin raiskanneen uhrin ennen henkirikosta. Tarkemmin asiaa ei ole kuitenkaan avattu.

Henkirikoksesta epäilty 24-vuotias mies on aiemmin taksinkuljettajana ja asunut samalla seudulla uhrin kanssa.

Tutkinnassa jäi epäselväksi, tunsivatko mies ja nainen toisiaan entuudestaan – tai jos tunsivat, millä tasolla.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta kerrottiin elokuussa, että mies on vuosina 2017–2019 saanut toistakymmentä riidatonta velkomustuomiota. Rikostuomioita hänellä ei tiettävästi ole.

Lue myös:

    Uusimmat