Uutta tietoa: Asikkalan taksimurhasta epäilty hälytti itse poliisit henkirikoksen jälkeen

3:28
Tapauksen tutkinnanjohtaja kommentoi asiaa MTV:lle jo tuoreeltaan epäillyn henkirikoksen jälkeen. Katso aiempi haastattelu yltä.

Asikkalan taksimurhasta epäilty mies soitti itse hätäkeskukseen epäillyn henkirikoksen jälkeen. Poliisi yrittää yhä selvittää, tunsiko kaksikko entuudestaan.

Poliisi sai lauantaiaamuna 20. elokuuta hälytyksen Asikkalan Salonsaaressa sijaitsevalle syrjäiselle hiekkakuopalle. Hälytys tehtiin hätäkeskuspuhelun perusteella noin puoli kuuden aikaan.

Paikalla poliisipartiota oli vastassa kuollut parikymppinen taksinkuljettajanainen ja tämän auto. Hiekkakuopan tienoilta löydettiin myös 24-vuotias mies. Hänet otettiin kiinni naisen surmasta epäiltynä.

Nyt miestä epäillään murhasta.

Poliisi ei ole aiemmin kertonut, kenen ansiosta poliisit osasivat syrjäiselle hiekkakuopalle pian henkirikoksen jälkeen, varhain aamulla.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen paljastaa nyt, että hätäkeskuspuhelun soitti henkirikoksesta epäilty mies itse. Kiiskinen ei kommentoi sitä, mitä mies puhelun aikana kertoi.

Jotain painavaa sen täytyi kuitenkin olla, koska hätäkeskuspäivystäjä päätti lähettää paikalle poliisin.

Tunsivatko?

Tapauksen esitutkinta on jatkunut pian kuukauden, ja julkisuudessa suuria kysymysmerkkejä ovat olleet muun muassa epäillyn henkirikoksen motiivi ja tekotapa.

Kiiskinen ei edelleenkään ota niihin kantaa, mutta kertoo, että poliisilla on tutkinnassa ”jonkinlainen punainen lanka”.

Uhrin täsmällinen kuolinsyy selviää viimeistään oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa, joiden tuloksia odotetaan ensi kuussa.

– Myös kuolinaika määrittyy oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa.

Poliisille on Kiiskisen mukaan yhä hieman epäselvää, tunsivatko henkirikoksesta epäilty mies ja nuori taksinkuljettajanainen toisensa jostain entuudestaan. Poliisi toivoo saavansa asiaan vielä varmuuden.

Epäilty on ollut kuulusteluissa yhteistyökykyinen ja kertonut omia näkemyksiään asioista, mutta poliisi joutuu tarkistamaan miehen kertomuksia useista eri lähteistä. 

Kohtasivat Lahden torilla

Poliisi ei ole tähän mennessä kommentoinut myöskään sitä, missä henkirikoksen uskotaan tarkalleen tapahtuneen.

24-vuotiaan miehen on kerrottu nousseen uhrin taksin kyytiin Lahden keskustassa. Kiiskinen täsmentää, että paikkana oli Lahden tori. Matka alkoi varhain aamuyöllä.

Lahdesta auto lähti kohti Asikkalaa. Taksamittari ei ollut syystä tai toisesta päällä.

Murhasta epäilty mies on asunut Asikkalan keskustaajamassa Vääksyssä. Kaksikko päätyi kuitenkin Asikkalan Salonsaaressa sijaitsevalle hiekkakuopalle. Oliko nainen jo siihen mennessä kuollut? Kiiskinen ei kommentoi.

Poliisin vaitonaisuutta voi selittää se, että uhrin taksissa ei ollut valvontakameraa.

Sen avulla poliisi olisi voinut saada suhteellisen varmaa tietoa siitä, mitä taksissa matkan aikana tapahtui. Nyt tapahtuneesta kertomassa on vain murhasta epäilty mies.

Suoraa vastausta Kiiskinen ei anna myöskään siihen, oliko henkirikoksesta epäilty mies tapahtumien aikaan esimerkiksi humalassa. Hänen mukaansa asiaan saadaan varmuus, kun laboratoriotulokset saapuvat myöhemmin.

Tiedossa kuitenkin on, että mies saatiin kiinni pian epäillyn henkirikoksen jälkeen, ja että häntä kuulusteltiin vielä saman päivän aikana. Se ei olisi ollut mahdollista tai edes sallittua, mikäli mies olisi ollut erityisen päihtynyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja