Asikkalan taksisurma: Uhri raiskattiin ja murhattiin – tutkinta on nyt valmis

19-vuotias uhri oli ottanut 24-vuotiaan miehen taksinsa kyytiin Lahdessa – tämä Asikkalan taksisurmasta nyt tiedetään 3:28
Näin tapauksen tutkinnanjohtaja kommentoi asiaa MTV:lle jo tuoreeltaan epäillyn henkirikoksen jälkeen.

Päijät-Hämeen Asikkalassa kuolleen taksinkuljettajan tapauksessa epäillään murhan lisäksi törkeää raiskausta, kertoo Hämeen poliisi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen kertoo STT:lle, että rikosnimike törkeästä raiskauksesta on ollut koko ajan mukana tutkinnassa. Käräjäoikeuden vangitsemispäätöksen perusteena oli vain epäily murhasta.

–  Tietoisesti ei laitettu sitä siihen yhteyteen, koska murha kattaa kaikki tutkintatoimenpiteet, Kiiskinen kertoo.

Epäilty henkirikos tapahtui Asikkalan Salonsaaressa elokuussa. Uhri oli taksinkuljettajana toiminut 20-vuotias nainen, joka oli työvuorossa.

Epäilty on 24-vuotias mies. Hän on poliisin mukaan toiminut aiemmin taksinkuljettajana.

Kiiskinen ei kommentoi poliisin käsitystä tapahtumien kulusta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että nainen otti epäillyn kyytiinsä Lahden keskustassa. Poliisi sai ilmoituksen kuolleesta ihmisestä Asikkalassa noin puoli kuuden aikaan aamulla lauantaina 20. elokuuta. Epäillyn kiinniotosta tiedotettiin seuraavana päivänä.

Epäilty on hakenut vapauttamista tutkintavankeudesta useita kertoja. Käräjäoikeus päätti perjantaina, että mies pysyy vangittuna.

Poliisin mukaan esitutkinta on valmistunut, ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta kerrottiin elokuussa, että epäilty on vuosina 2017–2019 saanut toistakymmentä riidatonta velkomustuomiota. Sen sijaan miehellä ei ollut rikostuomioita tai riita-asioita ainakaan Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat