Asiantuntija: Vihreiden Alanko-Kahiluodon vaikutusyritys Haavisto-mietintöön on poikkeuksellista – "Omiaan langettamaan varjon juridisen harkinnan päälle"

MTV:n tiedot: Vihreät taivuttelee hallituskumppaneita pehmeämmälle linjalle Haavisto-päätöksessä 1:35
Katso video: MTV:n tiedot: Vihreät taivuttelee hallituskumppaneita pehmeämmälle linjalle Haavisto-päätöksessä.

Vihreiden kansanedustajan taivutusyritys perustuslakivaliokunnan Haavisto-mietinnön lieventämiseksi on poikkeuksellista eikä näytä hyvältä ulospäin, toteaa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

MTV Uutiset kertoi eilen, että vihreiden perustuslakivaliokunnan jäsen oli lähettänyt sähköpostia muiden hallituspuolueiden perustuslakivaliokunnassa istuville kansanedustajille ministeri Pekka Haaviston (vihr.) tapaukseen liittyen.

MTV Uutisten haltuunsa saamassa sähköpostissa käy ilmi, että vihreät on yrittänyt saada muut valiokuntajäsenet kannattamaan pehmeämpää ilmaisua mietinnön tekstissä.

Viestin sisällöstä voit lukea tarkemmin tästä artikkelista.

Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) kertoi Twitterissä, että kyse on hänen sähköpostistaan.

– Ehdotetuilla muutoksilla keskeneräiseen pohjaan on juridinen perustelu. Oma näkökulmani PeV-käsittelyihin on, että käsittelyn tulee aina nojautua asiantuntijoihin, Alanko-Kahiluoto tviittasi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jokisipilä: Omiaan langettamaan varjon juridisen harkinnan päälle

Jokisipilä kommento aamupäivällä MTV Uutisille, että sähköpostissa ehdotetut muutokset eivät olleet vähäisiä.

– Sikäli kun tiedot sähköpostilla tapahtuneesta vaikutusyrityksestä vaikuttaa valiokunnan jäsenten kantoihin ja saada muutettua tekstiä pitävät paikkaansa, se on poikkeuksellista.

– Se on omiaan langettamaan tietynlaisen varjon valiokunnan toiminnan ja juridisen harkinnan päälle ja herättämään epäilyksiä siitä, onko tässä kohtaa päässyt käymään niin, että poliittiset motiivit ja poliittinen harkinta ovat ajaneet juridisen harkinnan ohitse, Jokisipilä toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat