Asiantuntija tyrmää työpaikalla juoruilun: "Kun olemme negatiivisten ihmisten lähellä, meistä tulee negatiivisia"

1:17
Entä jos aikuiset käyttäytyisivät kuin lapset työpaikalla?

Kahvihuoneessa supiseminen ei omaa oloa paranna. Asiantuntijan mukaan negatiivisten ihmisten seura tekee itsestäkin negatiivisen.

Kaikki tietävät työpaikaltaan jonkun alati pessimistisen työkaverin – joskus sellainen saattaa tosin löytyä peiliin katsoessa.

Kommunikaatioasiantuntijan mukaan negatiivisen ihmisen seuraa kannattaa välttää, jos haluaa estää oman mielialan muuttumisen matalammaksi, kertoo 7news.

– Kaikki tieto viittaa siihen, että heti, kun olemme negatiivisten ihmisten lähellä, meistä tulee negatiivisia, toteaa The Morning Show -ohjelmassa vieraillut asiantuntija Grazina Fechner.

"Aivomme ajattelevat, että kaikki on negatiivista..."

Fechnerin mukaan ihmisten aivot on ohjelmoitu löytämään negatiivinen ennen positiviista. Tätä hän kuvaa itsesäilytysvietiksi.

– Kun olemme negatiivisten ihmisten lähellä enemmän, aivomme ajattelevat, että kaikki on negatiivista, kaikki on huonoa, enkä voi löytää mitään hyvää mistään. Ja sinusta tuntuu pahalta, kun olet negatiivinen, Fechner kuvaa.

Ja vaikka negatiiviset ihmiset ansaitsisivat vähiten huomiota, heille usein tulee annettua sitä eniten. Mutta kuinka sitten käsitellä negatiivisia ihmisiä?

Usein negatiiviset ihmiset saavat muiden olon tuntumaan siltä kuin pitäisi varoa sanojaan, mutta Fechner suosittelee kuitenkin puhumaan suoraan.

– Meidän pitää olla todella avoimia ja rehellisiä, ja tuoda julki heidän negatiivisuutensa.

Fecher ehdottaa puheenaiheen vaihtamista tai sen kääntämistä positiivisemmaksi, jotta negatiivisenkin ihmisen ajattelumaailma kääntyisi parempaan suuntaan.

"Työpaikalla juoruilu pitää lopettaa"

Kaikki tunnistavat käsitteen työpaikan kuppikunnista. Työpaikalla juoruilu ei kuitenkaan hyödytä ketään, vaan päinvastoin lietsoo huonoa tunnelmaa.

– Työpaikalla juoruilu pitää lopettaa, koska sieltä se negatiivisuus kumpuaa – ja ennen kuin tiedätkään, kaikki muuttuu rikkinäiseksi puhelimeksi, Fechner sanoo.

Kun törmäät työpaikalla negatiiviseen asenteeseen, kannattaa tehdä oma osansa pahoiden puheiden lopettamiseksi. Negatiivisuuden sijaan kannattaa sanoa ja tehdä positiivisia asioita ja poistua paikalta juoruilun alkaessa. Olisiko tässä hyvä uudenvuodenlupaus?

Lue myös uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: 7news

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja