Mainos

Asiantuntija sukellusvenejahdista: Vahinkokin mahdollinen

Komentaja, merisodankäynnin pääopettaja Jon von Weissenbergin mukaan Helsingin edustalla tehdyt äänihavainnot on aiheuttanut joko sukellusvene tai jokin muu vedenalainen miehitetty tai miehittämätön alus.

Maanpuolustuskorkeakoulussa opettava von Weissenberg pitää täysin mahdollisena, että alueloukkaus olisi tapahtunut vahingossa.

– Kapeat vesialueet ja vedenalainen navigointi on hankalaa. Siellähän ei saada GPS-signaalia eikä tutkalla voida määritellä paikkaa. Suunnan ja nopeuden laskemisella selvitetään missä pitäisi olla, MTV:n Seitsemän uutisissa vieraillut von Weissenberg selittää.

Vaikka suuren enemmistön katseet ovat suuntautuneet itään, von Weissenberg korostaa, ettei laitteen alkuperästä ole tietoa. Vaihtoehtoja on muutama.

– Itämeren suurin sukellusvenevaltio on Saksa ja sen jälkeen tulevat Ruotsi, Puola ja Venäjä suurin piirtein samoissa lukumäärissä. Sukellusveneiden operatiivisesta kunnosta voidaan olla montaa mieltä, mutta Venäjällä on itse asiasssa hyvin vähän veneitä alueella, von Weissenberg arvioi.

Merivoimien mukaan analysoitu tieto äänihavainnoista saadaan päivien, ehkä viikkojen kuluttua.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.