Mainos

Onko Sardinian edustalta löydetty toisen maailmansodan sukellusvene brittiläinen HMS P311?

0:59

HMS P311:n piti iskeä kahden italialaisen sota-aluksen kimppuun. Britannian laivaston sukellusvene kuitenkin katosi Välimerellä vuosien 1942 ja 1943 taitteessa. Britannia aikoo selvittää, onko kyseessä sen laivastoon kuulunut alus. 

– Tutkimme arkistojamme vahvistaaksemme, onko kyse kuninkaallisen laivaston sukellusveneestä, Britannian laivaston edustaja sanoo Huffington Post -lehdelle. 

80 metrin syvyydessä lähellä Tavolaran saarta aivan Sardinian koillisrannikon tuntumassa makaa sukellusvene. Sen löytänyt italialainen sukeltaja Massimo Bondone on varma, että kyseessä on HMS P311.

Aiemminkin sukellusveneitä etsinyttä Bondonea etsinnöissä avustanut Paola Pegoraro puolestaan sanoo espanjalaisen La vanguardia -lehden mukaan, että sukellusveneen tunnistaa HMS P311:ksi sen ulkopuolella kiinni olevasta aseistuksesta.

Joutuiko hyökkäyksen kohteeksi?

P311 lähti Maltalta joulukuussa 1942 kohti Sardiniaa. NavalHistory.net-sivuston mukaan tiedot sukellusveneen sijainnista loppuivat 31. joulukuuta. Se arvioi, että alus joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Sukellusveneessä oli 71 hengen miehistö. Bondone arvioi, että vene painui pohjaan ilmaa sisällään, ja miehistö olisi menehtynyt hapenpuutteeseen.

P311:n piti saada nimekseen Tutankhamon, mutta sitä ei ehditty virallistaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.