Apulaissotilasprofessori: ”Venäjä pyrkii ennalta-arvaamattomuudella ihmettelyyn” – tällaiseen operaatioon joukot pystyisivät

Maanpuolustuskorkeakoulun Paronen: Tällaiseen hyökkäykseen Venäjän joukot pystyisivät 4:30
Videolla Paronen kertoo, millaisiin operaatioihin Venäjän joukot Ukrainassa pystyisivät, ja mitä millaiseen tilanteeseen se Venäjän ajaisi.

Merkittäviä osia Venäjän joukoista siirtyy lähemmäs Ukrainan rajaa, arvioi apulaissotilasprofessori Antti Paronen Maanpuolustuskorkeakoulusta. Joukkojen määräksi on arvioitu jopa 150 000 sotilasta.

Hän muistuttaa, että isojen joukko-osastojen liikuttelu vie aikaa, joten sikäli nykyisestä joukkojen siirtelystä on vaikea tehdä lopullisia päätelmiä mihin Venäjä Ukrainan rajoilla pyrkii.

– [Joukkojen liikuttelusta] voidaan päätellä ainakin se, että Venäjä pyrkii operatiivisella ennalta-arvaamattomuudella saamaan aikaan sen, että me täällä lännessä sitten ihmettelemme, että mitä tässä todella onkaan tapahtumassa. Siinä Venäjä ainakin on onnistunut, Paronen toteaa.

Joukot hyökkäysryhmityksissä

Paronen kuvailee rajoilla olevien joukkojen ryhmittyneen hyökkäysryhmityksiin, mutta mitään varsinaista syvälle Ukrainaan tunkeutumisen vaatimaa painopistettä niillä ei näy hänen mukaansa olevan.

– Sodan uhkaa voidaan arvioida sillä, millaista sotaa lopulta odotamme, Paronen kertoo.

Videolla Paronen kertoo, millaisiin operaatioihin Venäjän joukot Ukrainassa pystyisivät, ja millaiseen tilanteeseen se Venäjän ajaisi.

Lue myös:

    Uusimmat