Mainos

Applen seuraava päivitys tuo uudet kuva- ja videoformaatit – jatkossa jopa 50 prosentin säästö tallennustilassa

Apple ottaa käyttöön tulevassa, syksyllä varsinaisena vakaana päivityksenä julkaistavassa iOS 11:ssä myös uusia kuva- ja videoformaatteja.

Käyttöön tulevat kuvissa High Efficiency Image Format (HEIF) sekä videoissa High Efficiency Video Coding (HEVC / H.265). Molemmat laskevat tiedostokokoa jopa 50 prosentilla kuvanlaadusta tinkimättä.

Koska uudet formaatit vaativat monimutkaisempaa laskentaa, rajoittuvat ne vain Applen A9:llä tai uudemmalla piirillä varustettuihin laitteisiin eli esimerkiksi iPhone 6s:ään ja uudempiin. HEVC-videoformaattia Apple on käyttänyt aiemmin jo FaceTime-videopuheluissa iPhone 6:sta alkaen.

Uudet formaatit voivat myös aluksi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia ennen kuin sovelluskehittäjät päivittävät omat sovelluksensa asianmukaisella tuella. Esimerkkinä edes Applen Mac-tietokoneiden macOS Sierra -käyttöjärjestelmä ei osaa vielä toistaiseksi tuoreimmassa versiossaan avata uusia HEIF-formaatin kuvia. Apple tarjoaa iOS:n asetuksissa mahdollisuuden käyttää edelleen myös vanhoja tuttuja tiedostomuotoja.

Apple uudistaa kameran ja Kuvat-sovelluksen toimintaa iOS 11:ssä myös lukuisilla muilla tavoilla.

iPhone 7 Plussan kaksoiskameraa hyödyntävässä potrettitilassa niin sanotulla boke-efektillä otetuissa kuvissa hyödynnetään jatkossa optista kuvanvakainta, kuvausvaloa sekä HDR:ää.

Liikkuvaa kuvaa ennen ja jälkeen varsinaisen valokuvan jälkeen sisältävissä live-kuvissa voi jatkossa valita pääkuvan kuvan ottamisen jälkeen. Lisäksi live-kuvat saavat myös uudet Loop- ja Bounce-efektit, jotka mahdollistavat toistumisen jatkuvasti alusta uudelleen tai edestakaisin. Pitkän valotuksen efekti mahdollistaa ajan ja liikkeen tallentamisen.

Kuvat-sovellus tunnistaa ja osaa ryhmitellä muistoiksi aiempaa enemmän erilaisia tapahtumia.

Kehittäjille tarjolle tulee uusi Depth API -rajapinta, joka mahdollistaa kameran syvyysdatan hyödyntämisen sovelluksissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja