Apple julkisti täyslangattomat Powerbeats Pro -kuulokkeet – näin ne eroavat AirPods-kuulokkeista

Apple on julkistanut uudet täyslangattomat Powerbeats Pro -kuulokkeensa. Ne sisältävät samaa tekniikkaa kuin toisen sukupolven AirPods-kuulokkeissa, mutta ovat suunniteltu pysymään paremmin korvissa ja sopivat näin paremmin urheilukäyttöön.

Kuulokkeet ovat tulossa myyntiin toukokuussa neljässä eri värissä. Saatavuus rajoittuu aluksi 20 maahan Yhdysvaltojen lisäksi ennen myynnin laajenemista kesän ja syksyn aikana. Hinta Yhdysvalloissa on 249,95 dollaria. Euromääräistä hintaa ei ole vielä tiedossa, mutta se lienee noin 300 euron tasolla.

Powerbeats Pro -kuulokkeet muistuttavat korvapidikkeiltään aiempia Powerbeats3-kuulokkeita, mutta niistä poiketen kaksi kuuloketta eivät enää yhdisty toisiinsa johdolla, vaan kuulokkeet ovat täyslangattomat. Kuulokkeet latautuvat AirPods-kuulokkeiden tavoin omassa säilytys- ja latauskotelossaan. Itse kotelo ladataan sen Lightning-liitännän kautta.

Powerbeats Pro -kuulokkeissa on myös uusissa Applen toisen sukupolven AirPods-kuulokkeissa nähty uusi H1-piiri, joka vähentää virrankulutusta sekä nopeuttaa yhdistymistä paritettujen laitteiden kanssa. Lisäksi H1-piirin ansiosta uusissa Powerbeats Pro -kuulokkeissa on tuki kädet vapaana toimivalle Hei Sirille, eli Siriltä voi kysyä asioita ilman kuulokkeiden koskettamista.

Applen mukaan Powerbeats Pro -kuulokkeet tarjoavat 9 tuntia kuunteluaikaa itse kuulokkeissa sekä 24 tuntia kuunteluaikaa yhdessä latauskotelon kanssa. AirPods-kuulokkeissa kuunteluaika on 5 tuntia, joten myös pidempi akunkesto lukeutuu Powerbeats Pro -kuulokkeiden etuihin.

Kuulokkeissa ei ole virtapainiketta, mutta erilliset painikkeet äänenvoimakkuuden säätöön ja toiston ohjaamiseen löytyvät toisin kuin AirPods-kuulokkeista, jotka tukevat vain tuplanapautustoimintoja. AirPods-kuulokkeiden tavoin Powerbeats Pro -kuulokkeet käynnistyvät, kun ne otetaan pois kotelosta ja sammuvat kun ne asetetaan koteloon. Lisäksi kotelon ulkopuolellakin kuulokkeet havaitsevat antureillaan, jos niitä ei käytetä ja asettuvat lepotilaan.

Korvapidikkeiden ohella toinen tärkeä ero Powerbeats Pro -kuulokkeissa AirPods-kuulokkeista ovat erikokoiset korvasovitteet, jotka myös parantavat sopivuutta eri käyttäjille ja pysyvyyttä korvissa. Korvasovitteita on mukana neljää eri kokoa, minkä lisäksi myös korvan taakse asettuvaa sankaa voi säätää.

Puhelukäyttöön molemmissa kuulokkeissa on kaksi suuntaavaa mikrofonia. Puheen tunnistamiseen käytetään myös kuulokkeiden sisältämää kiihtyvyysanturia, kuten AirPods-kuulokkeissakin.

Hinnaltaan Powerbeats Pro -kuulokkeet ovat AirPods-kuulokkeita jonkin verran kalliimmat. AirPodsit maksavat 179 euroa tavallisella latauskotelolla tai 229 euroa langatonta latausta tukevalla kotelolla.

Lue myös:

    Uusimmat