Apple julkaisi iOS 11.4:n iPhonelle ja iPadille

Apple on julkaissut uuden iOS 11.4 -päivityksen iPhonelle ja iPadille. Päivityksen suurin uudistus on AirPlay 2, joka ei kuitenkaan vaikuta täkäläisiin käyttäjiin kovinkaan paljoa. iOS 11.4 tulee saataville OTA-päivityksenä (over-the-air) ja se voi tulla saataville vaiheittain eri laitteille.

AirPlay 2:n ansiosta yhteensopivia kaiuttimia voi käyttää monihuonetarkoituksessa tai stereoäänen tuottamisessa. Aiemmin esimerkiksi AirPod-älykaiutin toimi vain itsenäisesti eikä kahta kaiutinta saanut tuottamaan stereoääntä. AirPod-kaiuttimet osaavat nyt toimia myös monihuonekaiuttimina eli samaa materiaalia voi toistaa useissa eri kaiuttimissa eri huoneissa.

Jatkossa samaa musiikkia voivat toistaa Apple TV, HomePod ja mahdollisesti myöhemmin myös Sonoksen kaiuttimet. Siri-ääniavustajaa voi myös hyödyntää ja esimerkiksi käskeä kaiuttimia soittamaan musiikkia tietyissä huoneissa siten, että kaikki kaiuttimet eivät tuota ääntä.

iOS 11.4 -päivityksen myötä HomePod on saanut uusia ominaisuuksia. HomePodin Siriltä voi jatkossa kysyä mahdollisia kalenterimerkintöjä ja lisätä tapaamisia.

Päivitys vie mukanaan käyttäjän viestit iCloudiin. Tästä muutoksesta Apple kertoi jo viime vuoden WWDC-kehittäjäkonferensissa, mutta se saapui laitteisiin vasta nyt. Viestit iCloudissa (Messages on iCloud) siirtää Applen Viestit-sovelluksen viestikeskustelujen sisällön tallentamisen pilveen, mikä mahdollistaa tallennustilan vapauttamisen itse laitteesta ja viestien jatkuvan synkronoitumisen käyttäjän eri laitteisiin.

Tuttuun tyyliin päivitys sisältää myös erilaisia virheenkorjauksia ja parannuksia. Alla muutosloki kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja