Apple esitteli watchOS 5:n – Apple Watchiin tulee useita muutoksia

Apple esitteli tänään watchOS 5:n, joka tuo useita muutoksia Applen älykelloille. Päivityksenä watchOS 5 tullaan julkaisemaan syksyllä.

watchOS 5:ssä panostetaan jälleen terveys- ja fitness- sekä viestintäominaisuuksiin. Samalla sen kanssa Apple esitteli myös uuden Pride-rannekkeen sekä kesävärejä (Marine Green, Peach ja Sky Blue) muihin tuttuihin rannekemallistoihin. Pride-rannekkeen rinnalle julki tuotiin myös Pride-kellotaulu.

watchOS 5 ei tule enää päivityksenä alkuperäiselle Apple Watchille, vaan vaatii vähintään Apple Watch Series 1 -kellon.

Alla on käyty läpi watchOS 5:n uudistuksia.

Terveys & fitness

Uuden watchOS-version myötä käyttäjät voivat haastaa ystäviään liikunnalliseen kilpailuun, jonka tavoitteena on päihittää ystävät suorittamalla älykellon asettamia tavoitteita muita osallistujia paremmin seitsemän päivän aikana. Kello osaa niin ikään ilmoittaa, mikäli on itse jäämässä tappiolle kilpailussa.

Apple Watch tukee yhä monipuolisempaa liikuntaa.Lisäksi Apple Watch osaa tulevaisuudessa seurata myös joogaa sekä patikointia.

Apple Watch sai uusia kikkoja myös esimerkiksi juoksulenkille. Vastedes kello osaa ilmoittaa myös arvioidun ajan jokaiselle juostulle mailille, tai tietenkin kilometrille reaaliaikaisesti.

watchOS 5:n myötä Apple Watch -kellot myös tunnistavat automaattisesti treenin aloittamisen tai päättymisen, ja tiedot tallentuvat oikein treenin aloittamisesta asti, vaikka seurannan olisikin kytkenyt päälle myöhässä.

Parempaa kommunikointia, WebKit ja podcastit

Urheilun lisäksi Apple on panostanut myös kommunikointiin älykellojensa avulla. Siinä auttaa uusi Walkie-Talkie -sovellus, jonka avulla on mahdollista lähettää lyhyitä ääniviestejä ystäville yksinkertaisesti toimivalla sovelluksella. Walkie-Talkie esiteltiin nyt tavallaan toistamiseen, sillä ensi kerran vastaava toiminto nähtiin jo vuonna 2014.

Mukavana helpotuksena Sirin käyttö yksinkertaistuu niin ikään. Vastaisuudessa ei tarvitse enää sanoa ensin "Hei Siri", vaan pelkkä ranteen nostaminen riittää. Tilaisuudessa kerrottiin niin ikään, että iOS 12:n mukana tulevat, kustomoidut Siri-komennot toimivat myös älykellolla.

Siri-kellotaulu muuttuu myös monipuolisemmaksi, ja tarjoaa jatkossa enemmän ennakoivia ja proaktiivisia tietoja päviän edetessä, kuten sydämen sykkeen harjoituksen jälkeen, matka-ajan määränpäähän tai suosikkijoukkueen tulokset. Siri-kellotauluun ilmestyy tietoja myös valituista kolmansien osapuolten sovelluksista, kuten Nike+ Run Club.

Apple Watch ei ainakaan vielä saa nettiselainta, mutta melko lähelle jo päästään. WebKit mahdollistaa esimerkiksi sähköpostin välityksellä lähetettävien linkkien avaamisen suoraan älykellon näytölle.

Myös Applen Podcastit-sovellus on vastedes käytettävissä suoraan älykellolla.

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, Apple kertoi sovelluskehittäjille tarjottavasta mahdollisuudesta suunnitella Apple Watchiin lähetettäviä ilmoituksia entistä paremmin ja tehdä niistä interaktiivisempia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja