Antti Kaikkonen lähtee keskustan puheenjohtajakisaan – Kurvinen kertoo lähiaikoina

Antti Kaikkonen lähtee ehdolle keskustan puheenjohtajakisaan 0:59
Katso video! Antti Kaikkonen lähtee ehdolle keskustan puheenjohtajaksi

Keskustan kansanedustaja ja entinen puolustusministeri Antti Kaikkonen lähtee ehdolle keskustan puheenjohtajaksi.

Keskustan kansanedustaja ja entinen puolustusministeri Antti Kaikkonen lähtee ehdolle keskustan puheenjohtajaksi. Kaikkonen kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan.

– Katson, että maamme turvallisuuden, vakauden, pärjäämisen ja menestyksen takaamisessa keskustaa tarvitaan. Olen mielelläni niissä talkoissa mukana. Olen käytettävissä keskustan puheenjohtajaksi, Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen kertoi haluavansa toimia niin, että suomalaisten luottamus keskustaan voisi vahvistua ja niin, että Suomi menestyy myös yhä tuulisemmaksi käyneessä maailmassa.

– Lähden ehdokkaaksi kokemuksella ja lähden ehdokkaaksi näkemyksellä, mutta myös sydämellä.

Kaikkonen totesi, että nimenomaan turvallisuuden tulee olla keskeinen teema keskustalle.

– En puhu turvallisuudesta vain maanpuolustuksen kannalta. Turvallisuus pitää nähdä sitäkin laajemmin. Siihen kuuluu ilman muuta ikikeskustalaiset teemat omavaraisuudesta ja huoltovarmuudesta, kuten kotimaisen ruoan puolustaminen ja kotimaisen energian puolustaminen.

– Mutta on turvallisuus muutakin. Se on arjen turvaa ja toimivuutta. Se on lasten laadukasta varhaiskasvatusta ja turvallista koulutietä. Se on hoitoon pääsyä sairaana ja se on ikäihmisten vanhuuden turvaa.

Kaikkosen mukaan on tärkeää rakentaa parempaa tulevaisuuden kuvaa ja näkemystä paremmasta tulevaisuuden Suomesta.

– Puheenjohtajana lähtisin rakentamaan keskustan visiota, näkemystä paremmasta tulevaisuuden Suomesta. Näköalattomuus ja tulevaisuuden uskon puuttuminen surkastuttavat ha näivettävät Suomea. Tarvitaan myönteinen näkymä tulevaisuuteen ja polku sitä kohti.

Tilaisuutensa lopuksi Kaikkonen halusi muistuttaa puoluekokousväelle arjestaan pienten lasten isänä ja siitä, kuinka se on kuitenkin luottamustehtävistä tärkein.

– Vaikka olen sitoutunut puheenjohtajuuteen, en kuitenkaan voi olla joka viikonloppu tai arki-ilta menossa. Jos sellainen puheenjohtaja tarvitaan, niin sitten pitää valita joku muu kuin meikäläinen. Kaikkonen totesi.

Keskustan nykyinen puheenjohtaja Annika Saarikko on ilmoittanut, ettei hän tavoittele enää jatkoa.

MTV Uutisten keskustan piiripäättäjille maaliskuun alussa teettämän kyselyn mukaan Kaikkonen on ylivoimainen suosikki. Kaikkonen sai kyselyssä peräti 68 prosenttia äänistä. 

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan puoluekokouksessaan kesäkuussa Jyväskylässä.

Kurvinen kertoo "lähiaikoina"

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen harkitsee, lähteekö hän puolueen puheenjohtajakisaan ehdolle.

– Harkinta on loppusuoralla. Pian on päätösten aika, hän sanoo MTV Uutisille.

Kurvinen kertoo kyseessä olevan kokonaisharkinta.

– Kyse on politiikkaan, omaan uraan ja elämään liittyvästä harkinnasta. Oli hyvä puolueväen ja keskustan kannalta, että Antti Kaikkonen kertoi tänään ajatuksistaan. Oli odotettua, että hän lähtee ehdolle. Tilanne selkiintyi, Kurvinen sanoo.

Aiemmin kansanedustaja Tuomas Kettunen, 36, on ilmoittautunut olevansa ehdolla keskustan puheenjohtajaksi. Kettunen on toisen kauden kansanedustaja.

 

Juttua päivitetty kello 18.17. Juttuun lisätty Antti Kurvisen kommentit ja tieto Tuomas Kettusen ehdokkuudesta.

 

Lue myös: 

 

Lue myös:

    Uusimmat