Annika Saarikko jättää keskustan puheenjohtajuuden – odottaa kolmatta lastaan

Annika Saarikko ei tavoittele jatkokautta keskustan puheenjohtajana – odottaa kolmatta lastaan 7:54
Annika Saarikko ei tavoittele jatkokautta keskustan puheenjohtajana.

Keskustan puheenjohtaja kutsui median edustajat puolueen puoluetoimistolle kuulemaan "ajankohtaisista asioista". 

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ilmoittaa, ettei aio hakea jatkoa puolueen puheenjohtajana. Saarikko kertoo, että taustalla on perheenlisäys.

– Ratkaisuni taustalla on myös perheemme elämään liittyviä iloisia uutisia. Jos kaikki sujuu hyvin, perheeseemme syntyy heinäkuun puolivälissä kolmas lapsi. Raskaus on nyt lähestymässä puoltaväliä. Hän on toivottu pikkusisarus 4- ja 9-vuotiaille pojillemme, Saarikko sanoi tiedotustilaisuudessa.

Saarikko jää perhevapaalle eduskuntatyöstä eduskunnan kevätkauden päättyessä. 

Saarikolta kysyttiin mediatilaisuudessa, että olisiko hän jättänyt puheenjohtajuuden siitä huolimatta, vaikkei hän odottaisi uutta lasta. 

Saarikon mukaan raskaus "selkiytti" ratkaisun tekemistä, mutta raskaus sinänsä ei ollut ainoa syy jättää keskustan puheenjohtajuutta. 

– Nyt oli hyvä aika lähteä. Moni asia on alulla, moni hyvä asia vielä näy. Luottamus meihin ei ole ollut juurikaan lisääntymään päin, mutta näen sille edellytyksiä. Ei raskaus tätä ratkaissut. 

Saarikko kiittää puoluetta siitä, että on saanut mahdollisuuden perhe-elämään politiikan keskellä. 

– Olen siitä valtavan onnellinen. Toivon, että ratkaisuni voi toimia rohkaisuna myös muille perheestä tai yhdestä lapsesta haaveileville. Lapset ovat suuri lahja, ja perhe elämäni suurin asia. 

"Ihan kaikkeni annoin" – Saarikko kertoo siirtyvänsä toiselle oksalle

Saarikko toimii keskustan puheenjohtajana puolueen kesäkuussa järjestämään puoluekokoukseen asti.

– Pidän keskustan puheenjohtajuutta suurimpana mahdollisena kunnianosoituksena, mitä keskustalaisena politiikassa voi saada. Kiitän siitä puolueväkeä täydestä sydämestäni. 

Saarikko kertoo, että hän jatkaa keskustan palveluksessa kesän jälkeen uudessa roolissa. 

– Vuoden 2010 puoluekokouksessa puheessani maalasin - nuoruuden innon - sanoilla puolueesta vankan puun, jonka oksilla istumme. Siihen puuhun uskon yhä. Nyt vaihdan paikkaa uudelle oksalle. 

– Jatkan tämän rakastamani kansanliikkeen palveluksessa uudessa roolissa kesän kokouksen jälkeen. Ihan kaikkeni annoin. Sen mitä osasin ja mihin kykenin. 

Saarikko totesi, että syvempi analyysi hänen aikakaudestaan puolueen johtajana tullaan varmasti käymään läpi kesäkuun puoluekokouksessa, mutta "ei tietenkään omat, ja varmasti muiden odotukset täyttyneet". 

Saarikon infotilaisuuden jälkeen keskustan puoluehallitus kokoontuu normaaliin kuukausittaiseen kokoukseensa. Saarikon infon antia tullaan todennäköisesti käymään läpi puoluehallituksen kesken.

Keskusta järjestää kesäkuussa puoluekokouksen, jossa asialistalla on nyt siis tarkoitus valita uusi puheenjohtaja, mutta myös puheenjohtajisto. 

Lue myös:

    Uusimmat