Anthony Joshuan vastustajan erityispiirre mietityttää – Pekka Mäki nostaa hattua supertähdelle: "Voisi mennä helpompaakin tietä"

0:58
Tästä Anthony Joshuan ura lähti nousukiitoon: brittijätti tyrmäsi Vladimir Klitshkon keväällä 2017.

Nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki odottaa Oleksandr Usykin ja Anthony Joshuan välisestä lauantain raskaansarjan huippuottelusta viihdyttävää ja taktista.

Jalkapalloseura Tottenhamin kotistadionilla Lontoossa oteltava ottelu on ensimmäinen nyrkkeilyn suurottelu koronan puhkeamisen jälkeen. Paikalle odotetaan jopa 60 000 katsojaa.

– Jos Joshua aikoo voittaa, hänen on käytettävä fyysistä etumatkaansa. Uskon, että tulemme näkemään liikkuvan ja nopean Joshuan, Mäki povasi MTV Urheilulle.

– Moni saattaisi veikata, että Usyk on nopeus-akselilla Joshuaa edellä, mutta arvioin tilanteen olevan toisinpäin. Joshuan on joka tapauksessa hyödynnettävä fysiikkaansa, mutta haasteen tuo Usykin vasenkätisyys. Herää kysymys, onko Joshua saanut otteluleirillä tarpeeksi vasenkätisiä harjoitusvastuksia?

Mäki kertoo nyrkkeilyperinteessä elävästä vanhasta sananlaskusta, jonka mukaan kaksi vasenkätistä tekevät huonon ottelun, mutta myös yksi voi riittää.

– Kahden vasenkätisen voi olla vaikeaa löytää takakädelle oikeaa iskuetäisyyttä. Jos kaksi oikeakätistä ottelee, etummaiset kädet menevät ikään kuin lomittain. Etäisyys ei kasva silloin niin suureksi. Jos taas oikea ja vasen käsi ovat vastakkain, ne ovat tavallaan koko ajan tiellä, Mäki kuvailee.

Ottelun alusta Mäki odottaa kahden etummaisen käden kamppailua.

– Jää nähtäväksi, pystyykö Joshua lyödessään astumaan sisään. Toimivatko jalat lyöntiin lähdettäessä? Veikkaan, että Usyk alkaa ottelun edetessä puolustamaan ja liikkumaan enemmän ja pyrkii riisumaan Joshuan vahvuuksistaan.

Vuonna 2018 raskaaseen sarjaan noussut Usyk on otellut nykyisessä painoluokassaan vasta kahdesti voittaen syksyllä 2019 Chazz Witherspoonin ja viime lokakuussa Derek Chisoran. Muutoin ammattilaisuran 18 ottelun saldo on tappioista puhdas.

– Usykin nousu tähän sarjaan on kohtuullisen tuore, eikä hän ole vielä ehtinyt näitä oikeasti isoja miehiä kohtaamaan. Hän on kerännyt massaa, mutta jos sitä kerää liikaa, se voi vaikuttaa moneen asiaan.

– Hänen menestysreseptinsä tavallaan muuttuu. Onko liikkuminen enää yhtä tarkoituksenmukaista? Kuinka paljon se väsyttää aiempaan verrattuna? Uskon kuitenkin, että Usyk on hyvässä valmennuksessa. He tietävät Ukrainassa, miten tuollaiseen matsiin mennään, Mäki lupaa. 

– Joshualla on enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Kun katsoo raskaansarjan kokonaiskuvaa, pitää antaa pisteet Joshualle siitä, että hän on suostunut tähän matsiin eikä ole lähtenyt kiertelemään sitä. Hän voisi mennä helpompaakin tietä. On kunnianosoituksen arvoinen juttu otella tällaista nousevaa nimeä vastaan. Kävi ottelussa miten tahansa, Joshuan puolella ottelusopimukseen on varmasti kirjattu uusintaottelu-klausuulit mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja