Puolalaisiskijä hermostui Robert Heleniuksen puheista – "Pieksen hänet"

Robert Heleniuksen ja Adam Kownackin pitkään odotettu uusintaottelu käydään 9. lokakuuta Las Vegasissa. Koronaviruspandemian vuoksi useaan kertaan siirtynyt kohtaaminen on ratkaisevassa roolissa molempien tulevaisuuden kannalta.

Helenius tyrmäsi yllättäen Kownackin maaliskuussa 2020 käydyssä ensimmäisessä ottelussa. Tappioton Kownacki oli jo sovittelemassa itseään titteliotteluihin, joten yllätystyrmäys oli järkytys. Puolalainen sanoo The Fight Guys -Youtube-kanavan haastattelussa halunneensa välittömästi uusinnan ahvenanmaalaisen Heleniuksen kanssa. Koronaviruspandemia kuitenkin siirsi kohtaamisen puolentoista vuoden päähän.

– Oli muitankin mahdollisuuksia, mutta halusin uusinnan. Jos en pysty voittamaan häntä, mitkä olisivat mahdollisuuteni Tyson Furya, Anthony Joshuaa ja muita vastaan?

Kownacki on myös toisen kohtaamisen selkeä ennakkosuosikki. Ottelu käydään Las Vegasissa samassa illassa, jossa supertähdet Fury ja Deontay Wilder kohtaavat kolmannen kerran.

Tällä kertaa Kownacki osaa varoa kovalyöntisen Heleniuksen osumia. Puolalainen ei aio jättää mitään sattuman varaan. Hienot puitteet eivät saa keskittymistä herpaantumaan.

– Keskityn vain otteluuni, se on ainoa asia mielessäni. Menen sinne ja tyrmään hänet. Ihan sama, missä ottelu on, Kownacki sanoo.

– Hän tyrmäsi minut, minä tyrmään hänet. Pidän huolen, että ottelu päättyy ennen täyttä aikaa.

Kownackin ja Heleniuksen välillä ei ole juuri nähty nyrkkeilyotteluista tuttua suunpieksäntää. Kovaan sanailuun Kownacki ei tälläkään kertaa ryhdy, mutta pientä yritystä jännitteen nostattamiseksi haastattelussa nähdään.

Onko välillänne pahaa verta Heleniuksen kanssa, kunnioitatteko toisianne?

– Ensin pidin hänestä, mutta sitten hän alkoi soittaa suutaan, joten en pidä hänestä enää, Kownacki sanoo.

– Vielä punnituksessa hän puhui mukavasti, mutta ottelun jälkeen hän alkoi soittaa suutaan ja sanoi lyövänsä minut uudestaan. En unohda sitä, pieksen hänet.

Kownacki tietää, että toinen tappio Heleniusta vastaan olisi kova isku hänen tulevaisuudelleen raskaassasarjassa.  

– Jos voitan, olen taas lähellä titteliottelua. Jos häviän, minun täytyy keskustella pitkään ja vakavasti vaimoni kanssa ja katsoa mitä tehdä. Aion kuitenkin voittaa, Kownacki vakuuttaa.

Kävi ottelussa miten tahansa, Kownackin perheessä jännitystä riittää ottelun jälkeisellekin viikolle. 

– Vaimoni on raskaana. Laskettu aika on 16. lokakuuta. Siitä tulee hullut kaksi viikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja