Nyrkkeilyn megatähti epäilee raskaansarjan vastustajaa – ukrainalaisiskijä viileänä suurottelun alla: "Mietin enemmän, miltä pojastani tuntuu koulussa"

Ukrainalaisnyrkkeilijä Oleksandr Usyk kertoo olevansa enemmän huolissaan poikansa ensimmäisistä koulupäivistä kuin Anthony Joshuan kohtaamisesta raskaansarjan nyrkkeilyottelussa lauantaina Lontoossa.

Joshua astelee Valioliiga-seura Tottenhamin kotistadionilla käytävään otteluun WBA:n, IBF:n, WBO:n ja IBO:n mestaruusvyöt yllään.

Molemmat miehet pokkasivat kultamitalit Lontoon olympialaisissa vuonna 2012, kun Joshua juhli superraskaan sarjan voittoa ja Usyk raskaansarjan. 

– Tällä hetkellä en mieti Anthony Joshuaa. En mieti, mitä hän aikoo tehdä tai miten hän ottelee, The Sun kertoi Usykin sanoneen.

– Juuri nyt mietin enemmän, miltä pojastani tuntuu koulussa, sillä hän on juuri aloittanut ensimmäisen luokan, eikä hän todellakaan halunnut mennä sinne.

34-vuotias Usyk ei ole kärsinyt ammattilaisurallaan tappioita. WBO-liiton haastaja ja alemman raskaansarjan kiistaton mestari lensi Lontooseen maanantaina.

Usyk on tiimeineen tehnyt viimeisten vuosien aikana hurjan määrän töitä saattaakseen ottelijan raskaansarjan ottelukuntoon. Joshuan promoottori Eddie Hearn ei ole vakuuttunut Usykin uudesta profiilista.

– Uskon, että Usykista ei tule koskaan kooltaan täysimittaista raskaansarjan nyrkkeilijää.

– Hänellä tulee kuitenkin aina olemaan hurja määrä taitoa. Se ottaa aikaa päästä raskaansarjan vaatimaan kuntoon, joten sanotaan niin, että tämä ottelu olisi ollut Joshualle paljon helpompi puolitoista vuotta sitten, Hearn asetteli.

Usyk on otellut painoluokassa kahdesti ennen Joshuan kohtaamista. Viime lokakuussa hän nujersi Derek Chisoran tuomaripäätöksen turvin.

– Se (Chisoran voitto) auttaa häntä oikeasti ymmärtämään, mitä tämä painoluokka vaatii. Joshua on kuitenkin eri kaliiberin peto. Erinomainen iso ottelija voittaa aina hyvän pienen ottelijan, joten katsotaan, Hearn pohti.

Joshua, 31, kertoi Sky Sportsin haastattelussa, ettei hän ajatellut Usykin nyrkkeilevän oman painoluokkansa yläpuolella.

– Kaikki nyrkkeilijät voivat nostaa painoaan. Jotkut tuntevat olonsa paremmaksi ylemmissä painoluokissa, heillä on enemmän voimaa ja raikkautta, 24 voittoa ja yhden tappion ammattilaisurallaan kärsinyt britti sanoi.

– Olen poistanut omasta mielestäni keskustelun siitä, että hän on alemman raskaansarjan ottelija. 

Joshua ottelee Usykia vastaan sen jälkeen, kun Saudi-Arabiaan kaavailtu ottelu WBC-mestaria Tyson Furya vastaan peruttiin amerikkalaisen uusintaottelun Deontay Wilderia vastaan kiilattua etusijalle. Furyn on määrä kohdata Wilder Las Vegasissa lokakuun yhdeksäs päivä.

Lue myös:

    Uusimmat