Mainos

Annimari Korte sanoo suorat sanat julki-imagostaan: ”En mä yritä olla esillä”

2:44
Videolla Annimari Korteen kommentit MM-välieräjuoksusta.

Annimari Korte oli menneen yleisurheilukesän näkyvin suomalaiskasvo. Räjähdysmäinen tuloskehitys johti uuteen Suomen ennätykseen, mikä oli Kortteelle itselleen yllätys. Menestys on tuonut naisaiturille isoja helpotuksia. Samalla hän on yksi kotimaan urheilupiirien puhuttelevin hahmo.

Korte, 31, on noussut lyhyessä ajassa lajinsa huipulle. Kaikki huipentui, kun Korte juoksi heinäkuun lopulla uuden Suomen ennätyksen Joensuussa. 12,72.

– Viime kausi oli aivan uskomaton. Ylitin kaikki odotukseni. Tavoitteena oli juosta MM-rajan ja 13 sekunnin alle. Sitten tuli Suomen ennätys. En ollut ehtinyt edes ajatella sitä kuin vain noin viikkoa ennen sen syntymistä. Silloin vasta näin sen realistisena – ja silloin siitä tuli mun unelma, Korte muistelee MTV Urheilulle.

– Viikkoa myöhemmin se toteutui. Kyllä, kaikki meni ihan yli odotusten. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa, Korte jatkaa.

Kohti Tokiota

Korte nousi isosti otsikoihin Qatarin Dohassa käydyissä MM-kilpailussa, kun hän kohahdutti MM-välierien jälkeen antamalla lausunnollaan. Korte puhui siitä, miten hänen kaikki tavoitteet olivat jo täyttyneet, eikä hän edes odottanut ”huippuaikaa”.

Kortteella katseet ovat jo tiukasti Tokiossa.

– Olympialaisiin pääsy on ollut mun unelma siitä lähtien, kun aloitin aitojen juoksemisen. Jo se, että pääsee osallistumaan, on ihan mahtava juttu. Juuri oli puhetta olympiakomitean leirillä siitä, miten Suomessa on vähemmän olympiaedustajia kuin lottovoittajia. Olympialaisiin pääsy on jo itsessään niin harvinainen ja iso juttu. Mutta kun on juossut hyvin, niin asetan ensi vuodelle tavoitteita.

Jotka ovat?

– Olympiafinaaliin pääsy – sen pitää olla tavoite. Haluan kehittyä ja tuota varten pitääkin kehittyä. Uskon, että tuo on kuitenkin ihan realistinen tavoite, Korte miettii.

Mutta mihin Korte voi yltää? Vieläkö häneltä nähdään isoja harppauksia?

Tuloskehitystä ajatellen Korte etsii itsekin vastauksia.

– Haluan testata rajoja ja nähdä, että mihin pystyn yltämään. Kyllä mä sen SE-juoksun perusteella tiedän, että mulla on mahdollisuuksia juosta paremminkin. Se ei ollut täydellinen juoksu.

– En aseta itselleni mitään sen suurempia rajoja, enkä mieti niitä. Haluan vain parantaa omaa ennätystäni ja nähdä sen, että mihin voin yltää.

Näkyvästi tapetilla

Menestyksellä on ollut positiivisia seurauksia. Tällä viikolla Korte aloitti maailman suurimman ruoka- ja juomayhtiö Nestlén Healthier Kids -ohjelman lähettiläänä. Aiemmin hän on tehnyt näkyvää yhteistyötä muun muassa toisen jättiyhtiön, Adidaksen kanssa.

– Näkyvyys on auttanut sponsoripuolella. Ja siitä seuraus on se, että pystyn ensi kaudella harjoittelemaan ilman, että noista asioista pitää stressata. Varmasti menestys on ollut tuossa se iso juttu, Korte miettii.

Menestys ei ole kuitenkaan ainoa elementti, joka on pitänyt Kortteen esillä. Naisaituri on ollut erittäin aktiivinen taho sosiaalisen median puolella, jossa hän on tehnyt monia räväköitä keskustelunavauksia.

– Mun mielestä on tärkeää, että pystyn puhumaan tärkeistä aiheista. Pystyn myös vaikuttamaan. Jos on joku henkilö, jolla ei ole yhtään seuraajaa ja hän haluaa avautua jostain aiheesta, niin ei siitä varmasti synny keskustelua. On tärkeää, että pystyn puhumaan joistain asioista myös muiden puolesta. Jos muut ovat miettineet, että olisi kiva, jos tästä aiheesta voitaisiin puhua, niin voin avata keskustelun, jotta siitä aiheesta tulee puhetta. Muilla ei ole välttämättä sitä kunnon alustaa olemassa, Korte taustoittaa sosiaalisen median ajatuksiaan.

Kortteella on suora mielipide siitä, miten hän on päätynyt erinäköisiin otsikoihin.

– En ole yrittänyt olla mitenkään esillä. Mediaan otetaan esimerkiksi mun Instagram-tarinoita, joita ei ole tarkoitettu sinne. Niistä tehdään paljon uutisia.

– En yritä olla esillä.

– Ihmiset varmaan klikkailevat niitä juttuja. Sen takia media laittaa minut esille. En ole sitä mitenkään itse valinnut, Korte painottaa.

Iloinen tilanne

Nyt Korte aloittaa valmistautumisensa kohti olympiavuotta. Loppusyksy ja talvi menevät samalla kaavalla kuin aiemminkin.

– Lähden ensi viikolla Espanjaan. Kaikki jatkuu niin kuin ennenkin. Nykyiset tavat toimivat selkeästi, kun tulosta tuli. Toimivaa juttua ei kannata muuttaa, naisaituritähti tuumaa päättäväisenä.

Korte lähtee tulevaan kauteen hyvin lupaavasta tilanteesta. Tausta löytyy terveydestä, jonka suhteen Korte huokaisee syvään.

– Aloitin viime vuonna harjoittelun takareisivamman kanssa. Koko syksyn treenasin niin, että se oli päällä. Tuo vamma on edelleen olemassa, mutta se ei haittaa mua. Osaan toimia sen kanssa.

– En ole ikinä päässyt aloittamaan harjoittelua näin terveenä, Korte hymyilee leveästi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja