Annimari Korte kommentoi puheistaan noussutta kohua: ”Kelpaako?”

2:44
Muun muassa tämä MTV Urheilun haastattelu sai monet kuulijat höristämään korviaan Annimari Korteen tavoitteille.

Aitajuoksija Annimari Korte sanoo tarkoittaneensa MM-kisojen tavoitteiden saavuttamisella Dohan merkitystä välietappina matkalla ensi kesän Tokion olympiakisoihin.

Korte hätkähdytti sunnuntain juoksunsa jälkeen toteamalla kauden tavoitteidensa täyttyneen, minkä takia hän ”ei enää jaksanut keskittyä” viimeiseen juoksuunsa riittävästi.

MTV Urheilun Ossi Karvonenkirjoitti Korteen sanomisista kommentissaan. Lausuntoon puuttui myös muun muassa Yle Urheilun Laura Arffman.

Korte ei ollut mielissään saamastaan kritiikistä, jonka mukaan hänen olisi pitänyt kauden tilastojen perusteella ehdottomasti tavoitella paikkaa loppukilpailussa.

– Viime vuonna pidettiin epärealistisena, kun sanoin juoksevani alle 13 (sekunnin). Ei kelvanneet tavoitteet silloin, Korte kirjoitti Twitterissä sunnuntai-iltana.

– Sitten kun olen realistinen ja sanon, ettei ole mahdollisuuksia MM-finaaliin, niin sekään ei kelpaa. Jos vaan nautittaisiin urheilusta ja meidän hienoista saavutuksista! hän jatkoi.

Tavoitteena olympiafinaali ja EM-mitali

Seuraavaksi Korte julkaisi listan, jossa listasi tavoitteensa päättyneelle ja tulevalle kaudelle. Siinä hän nosti saavutetuiksi tavoitteiksi olympiarajan saavuttamisen, MM-välierät sekä kokemuksen keräämisen olympiavuoteen 2020.

Suomen ennätyksen juokseminen ja Euroopan tilaston kolmossija sen sijaan menivät täysin yli Korteen odotusten. Nyt hän tähtää tulevalla kaudella olympiafinaaliin, EM-mitaliin ja uuteen Suomen ennätysaikaan.

– Kelpaako? Korte lisää listan perään piikkinä kriitikoille.

Korte kertoi Twitterissä myös ihmettelevänsä toimittajia, joiden mielestä on outoa, ettei urheilija tavoittele mielestään epärealistisia asioita, joita MM-finaali hänen mukaansa edusti.

– MM-kisat olivat itselleni vain välietappi matkalla olympialaisiin. Tämä oli opettelua, miten valmistaudun ja toimin ensi vuonna. Olen harjoitellut vasta vuoden kunnolla ja senkin ilman kaikkea tarvittavaa tukea. Ensi vuodesta tulee erilainen. Stressiä ei enää ole.

– Kausi kesti viisi kuukautta ja se oli henkisesti niin rankka, että ahdistus ja paniikkihäiriöni on ollut todella paha. Jos et kärsi näistä, et välttämättä ymmärrä kuinka rankkaa se on. Henkisesti olin lopussa jo heinäkuussa. Olen ylpeä, että jaksoin vielä taistella MM-välieriin asti, Korte jatkoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja