Mainos

Android lupailee älykellon käyttöä ilman puhelinta

Älykellojen vaatima yhteys älypuhelimeen on ollut ongelmallista erityisesti Android-puolella. Tällä viikolla pidetyssä lehdistötilaisuudessaan Google on lupaillut tilanteeseen muutosta ja kertonut Android Wear -kellojen toimivan jatkossa huomattavasti aiempaa itsenäisemmin. Samalla yhtiö julkisti päivitetyn Android Wear 2.0 -järjestelmäversion.

Yhtenä suurimpana yksittäisinä muutoksina Android Wear 2.0 käyttää jatkossa nettiyhteyttä tehokkaammin myös ilman puhelinta. Älykello voi olla yhteydessä internetiin Wi-Fi-yhteyden, mobiilidatan tai Bluetoothin kautta, ja osaa automaattisesti etsiä läheltä löytyviä internetyhteyspisteitä. Sanomattakin lienee selvää, että uudistus toimii paremmin suurkaupungissa kuin luonnon keskellä maaseudulla.

Android N:n kanssa yhteensopivana, Android Wear 2.0 saa myös tukun Android N:stä tuttuja ominaisuuksia. Jatkossa kello tukee muun muassa uusia emoji kuvia, päivitettyä ”material design” -ilmettä sekä ominaisuuksia kuten Data Saveria ja Java 8:aa. Isona uudistuksena Android Wear 2.0 -sovellusten pitäisi jatkossa olla toimintakykyisiä myös silloin kuin Android- tai iOS-puhelinta ei ole mukana.

Yksi esimerkkikellon itsenäisestä toiminnasta ovat urheilusovellukset, jotka ymmärtävät automaattisesti milloin käyttäjä on aloittanut urheiluharjoituksen ja voivat toistaaesimerkiksi musiikkia Bluetooth-kuulokkeisiin. Jatkossa älykellot voivatkin paremmin korvata aktiivisuusrannekkeet urheilutarkoituksissa ja kerätä tehokkaammindataa käyttäjien suorituksista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.