Virallista: Italian maajoukkuelegenda on Juventuksen uusi päävalmentaja

Italian maajoukkuelegenda Andrea Pirlo on virallisesti Juventuksen uusi päävalmentaja. Juventus antoi lauantaina potkut päävalmentajalleen Maurizio Sarrille, kun joukkue putosi Mestarien liigasta jo kilpailun neljännesvälierävaiheessa.

Aiemmin tällä viikolla Pirlo otti ohjat Juventuksen alle 23-vuotiaiden joukkueesta, joka pelaa Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Serie C:ssä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

41-vuotiaalla Pirlolla ei ole aiempaa kokemusta valmentamisesta, sillä hän päätti pelaajauransa vain alle kolme vuotta sitten.

Pirlon esittelytilaisuuden yhteydessä puhuneen Juventus-presidentin Andrea Agnellin mielestä entisellä huippupelaajalla on kuitenkin kaikki eväät nousta ykkösjoukkueen manageriksi jonain päivänä. Tämä päivä tuli odotettua aiemmin.

Pirlo voitti pelaajauransa aikana vuoden 2006 MM-kisat Italian kanssa, sekä useita Mestarien liigan ja Serie A:n mestaruuksia AC Milanin ja Juventuksen riveissä.

Entinen keskikentän syöttökone jäi eläkkeelle tammikuussa 2018 pelattuaan hetken aikaa MLS-seura New York City FC:ssä.