Aleksandr Bolshunovin huimat ominaisuudet hämmästyttävät – Kari-Pekka Kyrön mielestä venäläistähden hirmuvireen yllä yksi kysymys

Venäläistykki Aleksandr Bolshunov on yksi tämän hetken suurimmista hiihtotähdistä. Bolshunovin huimat ominaisuudet tekevät venäläisestä kokonaisvaltaisen tähden, mutta MM-kisakunnon yllä leijuu kuitenkin kysymyksiä.

24-vuotias Bolshunov on hallinnut käynnissä olevan kauden tapahtumia suvereeniin tyyliin. Jo nuorena maailman kärkihiihtäjien joukkoon noussut Bolshunov on hiihtäjä, joka on rautainen vastustaja jokaisella matkalla.

– Hän on kerta kaikkiaan niin supertalentti kaveri. Nuorena ponnisti keulaan ja on kehittynyt hiihtäjänä. Hänen kestävyytensä on kehittynyt, nopeus on säilynyt, jos ei jopa kehittynyt, taktiikka, vauhdinjako ja kaikki nämä ominaisuudet. Hän on noussut nerojen tasolle. On todella kova kaveri, Kari-Pekka Kyrö kehuu Bolshunovia Tulosruudun Viikon vieras -osiossa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Monien papereissa maailmancupia ylivoimaisesti johtava Bolshunov on suurimpia ennakkosuosikkeja myös helmi-maaliskuun MM-kisoissa. Läpi kauden kovassa kunnossa olleen Bolsunovin suorituskyvyn yllä riittää kuitenkin vielä kysymyksiä.

Alkukaudella pimennossa olleet hiihtäjät ovat tähdänneet kuntohuippunsa MM-kisoihin, mutta Bolshunov on ollut hurjassa kunnossa jo avauskisasta lähtien. Kantaako huippukunto vielä Oberstdorfissa?

– En ole aivan varma, tuleeko Bolshunov hiihtämään tämän kauden parhaita kisoja enää MM-kisoissa. Se on haaste. Pitää muistaa, ettei hän ole voittanut vielä yhtään arvokisakultamitalia. Niin voi olla kuukaudenkin päästä.

Katso Kari-Pekka Kyrön haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat