Suomalaistimantti "pelaa nyt eri peliä" NHL:ssä – tulokset näkee taululta

Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin 0:38
Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin (Video: NHL.com).

Anton Lundell nousi valtavaan rooliin, kun sentterin edustama Florida Panthers eteni Boston Bruinsin kustannuksella jääkiekon NHL:n konferenssifinaaleihin Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. Panthers-luotsi Paul Maurice kehui Lundellia 2–1-vierasvoiton jälkeen.

Ensin Lundell tasoitti ottelun toisessa erässä. Suomalainen oli ratkaisuroolissa myös varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla tulleessa voitto-osumassa, kun Gustav Forsling onnistui irtokiekosta Lundellin kudin jälkeen.

Viime kaudella Stanley Cupin finaalisarjan hävinnyt pantterinippu kohtaa nyt konferenssifinaaleissa New York Rangersin.

– Joukkue on nyt täynnä itseluottamusta. Yritämme pysyä rentona ja nauttia joka hetkestä. Jokainen meistä nousi esiin oikealla hetkellä, Lundell kommentoi.

Viime kaudella Lundell, 22, summasi 21 pudotuspeliottelussa pisteet 2+8=10. Nyt kasassa on 11 ottelussa jo tehot 2+7=9.

– Hän pelaa nyt eri peliä verrattuna aiempaan näkemääni, päävalmentaja Paul Maurice suitsutti.

Panthers vaikuttaakin vahvistuneen vielä entisestään vuoden takaisesta. Viimeisenä lukkona on tuttu maalivahti.

– Olemme ytimeltämme melko hyvin puolustava joukkue, ja meillä on Sergei Bobrovski, Maurice summasi.

Rangersin ja Panthersin välinen sarja alkaa ensi keskiviikkona. Rangersin riveissä pelaa suomalaisista Kaapo Kakko, Panthersissa Lundellin lisäksi kapteeni Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola

Dallas NHL:n konferenssifinaaleihin – Matt Duchenen jatkoaikamaali päätti Coloradon kauden 0:37
Dallas Stars eteni läntisen konferenssin finaaleihin Matt Duchenen jatkoaikamaalilla Colorado-sarjan 6. ottelussa (Video: NHL.com).